Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Storslagna röda-mattan looks från Cannes filmfestival 2023

22 maj, 2023 
AvJosefine Kanth
AvAmie Chorr
Röda-mattan looks från Cannes filmfestival
Filmfestivalen i Cannes har gått av stapeln! Och det årliga prestigefyllda eventet som premiärvisar nominerade filmer levererar som vanligt glamourösa looks. ELLE har djupdykt bland veckans alla looks – och listat favoriterna!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Cannes filmfestival – Se kändisarna på röda mattanBrand logo
Cannes filmfestival – Se kändisarna på röda mattan

Den soliga staden Cannes på Franska rivieran har en lång historia av att leverera kändistäta gator, glitter och glamour men just nu gnistrar det lite extra. Den prestigefyllda filmfestivalen är nämligen i full gång och detta år är det för den 76:e gången! Här samlas allt från kändisar till modeller och filmskapare för att ta del av premiärvisningar av nya imponerande filmer. Fram till den 27 maj kommer The Promenade de la Croisette premiärvisa filmer från Hollywoods mest prominenta regissörer och såklart välkomna filmfestivalens gäster till den glamourösa röda mattan.

Annons

röda mattan looks att spana in från Cannes filmfestival 2023

Och veckan som gått har minst sagt levererat storslagna looks där allt från gnistrande glitter till voluminösa tyllkreationer tar plats på mattan. Sugen på att se en blick från den franska rivierans glamourösa dagar? Vi med! ELLE har djupdykt bland veckans alla looks och samlat de mest extravaganta i ett matigt bildregn nedan.

Gigi Hadid anlände till premiären av Firebrand i en axelbandslös beige klänning av Zac Posen med mermaid-inspirerad form och dämpad peplum-midja samt gnistrande smycken från Messika. Extra kul är att ELLEs profil och makeupartist Nora Kourkis är på plats i Cannes för att assistera makupartisten Patrick Ta – och Gigis makeup-look är en av dem!

Annons

Dua Lipa intog röda mattan för filmen Omar La Fraise (The King of Algiers) i en svart, enaxlad klänning signerad Celine by Hedi Slimane med asymmetriska cut-outs över bröstet och magen samt en lårhög slits på sidan.

Svenska Alicia Vikander är på plats på filmfestivalen för den kommande filmen Firebrand (Le Jeu De La Reine) som hon spelar huvudrollen i och på premiärvisningen av filmen bar hon en pastellfärgad skräddarsydd klänning med broderade glaspärlor och kristaller från det franska modehuset Louis Vuitton.

Annons

Modellen Irina Shayk bar en marinblå Armani Prive Couture-klänning från hösten 2022 på premiärvisningen för Killers of the Flower Moon.

Modellkollegan Sara Sampaio var också på plats på filmens visning och bar en dramatisk golvsvepande svart kreation med iögonfallande plisserade lager signerad Sophie Couture.

Annons

Naomi Campbell i vit halterneck-klänning med vacker fall och gnistrande pärldetaljer från franska modehuset Chanel.

öppningskvällen av filmfestivalen intog Elle Fanning röda mattan i en skräddarsydd Alexander McQueen balklänning. Klänningen hade ett intrikat pärlstycke designat i form av orkidéer, som toppades av en voluminös puderrosa kjol broderad med ännu fler matchande silverpärlor. Till den storslagna klänningen bar hon smycken av Cartier.

Annons

Phoebe Waller-Bridge i svart Schiaparelli haute couture-klänning med voluminös nederdel.

Svenska Victoria Silverstedt intog röda mattan i en persikofärgad tyllkreation signerad den franska designern Christophe Guillarme.

Annons

Laura Harrier dök upp på röda mattan för filmen Monster i ett svart succénummer från Saint Laurent av Anthony Vaccarello.

Pia Jauncey stal showen i en svart skräddarsydd design av Mark Bumgarner.

Annons

Skådespelerskan Gemma Chan matchade röda mattan i skräddarsydd röd design samt smycken av Louis Vuitton.

Gravida modellen Karlie Kloss glänste i en limegrön one-shoulderklänning från Dior på Indiana Jones-premiären.

Annons

Michelle Yeoh från röda mattan till filmen Firebrand (Le Jeu De La Reine) i en axelbandslös taftklänning signerad Balenciaga.

Jennifer Lawrence i en fantastisk röd klänning från Dior på premiären för Bread and Roses.

Annons

Leomie Anderson glänste på röda mattan i en guldskimrande axellösklänning med släp.

Fan Bingbings axelbandslösa balklänning med iögonfallande motiv är skräddarsydd av Christopher Bu.

Annons

Skådespelerskan Kat Graham bar en kort skräddad klänning med strass och svepande släp från Tony Ward couture.

Nathalie Portman i en glittrande tolkning av den ikoniska Dior klänningen Junon, som Christian Dior ursprungligen designade 1949. Skådisen bar den vackra skapelsen på röda mattan i Cannes på premiären av den kommande filmen May December, här tillsammans med hennes motspelare Charles Melton.

Annons

Rochelle Humes i svart kreation signerad Greklands äldsta couture-hus Celia Kritharioti, med gnistrande strass på klänning och runt hals.

Adriana Lima bar en elegant svart figurnära klänning med poppig gul dramatisk rosett av Tamara Ralph på Indiana Jones-premiären.

Annons

Modellen Alessandra Ambrosio på röda mattan i golvsvepande och glittrande Elie Saab-klänning med skira drag och dekorativ huva.

Sofia Carson på röda mattan i en djupröd plisserad klänning i organzasiden skräddarsydd av Elie Saab.

Annons

Esha Gupta gjorde sin debut på filmfestivalen i en skräddarsydd satinklänning från Nicolas Jebran med hög slits som mjukt ryckte från midjan och nedåt. En unik asymmetrisk krage och blommiga detaljer stod som pricken över i:et.

Skådespelerskan Cate Blanchett utstrålade elegans när hon bar en skräddarsydd svart klänning från Louis Vuitton där champagnefärgade paneler glänste längst fram och i mitten.

Annons

Sabrina Dhowre Elba på röda mattan i en klänning dekorerad med skimrande stenar och blommor i tyll av Elie Saab.

Jessica Wang i röd klänning signerad LaQuan Smith med maffig textur och ett skirt livstycke.

Annons

Den portugisiska modellen Sara Sampaio såg otrolig ut i en iögonfallande orange chiffongklänning med en fjäderkant på premiärvisningen av filmen Monster.

Adriana Lima fullkomligt glänste i denna look med långärmad paljettklänning signerad Naeem Khan, stram hästsvans och makeup signerad Patrick Ta och ELLEs Nora Kourkis.

Annons

Naomi Campbell stal minst sagt allas blickar när hon intog röda mattan i denna dröm signerad Valentino och smycken från juvelhuset Chopard.

Skådespelerskan Naomi Ackie bar en golvsvepande vit galaklänning av Valentino med lekfull krage.

Leomie Anderson i en svart kreation med mixade volymer och material.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons