Calvin Klein Jeans släpper kapselkollektion med Andy Warhol-prints

Calvin Klein Jeans släpper kapselkollektion med Andy Warhol-prints

Gillar du popkonst? Grattis! Nu släpper Calvin Klein Jeans en kollektion med Andys självporträtt.
11 juni, 2018

I det senaste tillskottet av Calvin Kleins unika, fortlöpande partnerskap med Andy Warhol Foundation for the Visual Arts, har den välkända pop art-konstnärens arv tagit sig från catwalken till Calvin Klein Jeans i en kapselkollektionen bestående av printade plagg med självporträtt av Andy Warhol själv.

Kollektionen består av denim, t-shirts, hoodies, mindre accessoarer och klassiska höga canvas sneakers, alla tryckta med eklektiska självporträtt av konstnären.

”Warhol, som alltid var förutseende i sin syn på omvärlden, var troligtvis en av de första utövarna av den moderna selfien. Från tidiga bilder tagna bakom mörka glasögon som en korthårig ung man, till polaroidbilder klädd i läppstift och en platinablond peruk à la Marilyn Monroe samt en serie grafiska, nu ikoniska, silkscreentryck i sina sista år, erbjuder vardera verk en liten glimt in i den berömda introvertens liv. I de omedelbart gåtfulla avbildningarna av Warhol, ser han intensivt på betraktaren men upprätthåller samtidigt ett känslomässigt avstånd; hans ansikte är uppenbart tomt av känslor, minskat genom silkscreening till utjämnade plan av mättad färger”, skriver Calvin Klein i ett pressmeddelande.

Calvin Klein Jeans Andy Warhol Self Portraits släpptes den 7e juni på www.calvinklein.com.

Läs också:

New York Fashion Week: Detaljen vi älskar från Calvin Kleins höstkollektion

Calvin Klein lanserar nya underkläder – tryckta med ikoniska bilder

Systrarna Kardashian frontar Calvin Kleins nya denimkampanj

Foto Calvin Klein/The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts, Inc.