Caitlyn Jenner prisad på gala i natt: ”Transpersoner förtjänar er respekt”

16 juli, 2015

– Sanningen är att jag fram till för bara några månader sedan aldrig hade träffat någon annan transperson. Jag har hanterat min situation ensam, i det privata. Det här har varit ögonöppnande, inspirerande men också skrämmande, sa hon.


Foto Time.com

Hon fortsatte med att tala till de idrottspersonligheter som närvarade vid galan, och poängterade att deras agerande påverkar de miljontals människor följer dem i sitt idrottsutövande.

– Med uppmärksamhet kommer ansvar. Hur ni som atleter använder era liv, vad ni säger, vad ni gör, absorberas och observeras av miljontals människor, särskilt unga människor.

– Transpersoner förtjänar någonting livsviktigt. De förtjänar er respekt. Ur den respekten kommer ett förstående samhälle, ett mer empatiskt samhälle och en bättre värld för oss allihop. Om ni vill kalla mig för namn, skämta om mig och tvivla på mig, gör det. Jag kan ta det. Men de tusentals unga som försöker förstå vilka de är, de ska inte behöva ta det.

Barnen och barnbarnen hade samlats för att stötta Caitlyn, och Kourtney Kardashian publicerade den här bilden på Instagram när Caitlyn tog emot priset.

All black errythang. #espys

Ett foto publicerat av Kourtney Kardashian (@kourtneykardash) Jul 15, 2015 kl. 6:47 PDT

Här kan du se talet i sin helhet:

https://www.youtube.com/watch?v=sznBIipVekU

Mer läsning om Caitlyn Jenner:

Se det känslosamma klippet på Caitlyn Jenners nya serie >

Caitlyn Jenner pryder Vanity Fairs omslag >

Transpersoner världen över skapar sina egna Vanity Fair-omslag >