Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Byredo och fotografen Craig McDean i modemässigt samarbete

04 okt, 2019 
Byredo i samarbete fotografen Craig McDean
Byredos Ben Gorham och fotografen Craig McDean har gått i hop för ett av säsongens mest spännande samarbeten – en bok, samt en kollektion accessoarer och "merch" med en fartfylld bakgrundshistoria. Nu släpps kollektionen här i Sverige!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Byredos grundare Ben Gorham och fotografen Craig McDean träffades för över tio år sedan och har samarbetat sedan 2013. För att fira lanseringen av Craig McDeans senaste bok, McDean Manual, har de två vännerna skapat en serie produkter och special editions av boken som kommer att finnas tillgängliga i Byredos butiker. En bok och en kollektion ”merch”-accessoarer som kommer att turnera runt några av våra världsmetropoler.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Boken McDean Manual.
Fotoboken McDean Manual.

Ben Gorham beskriver kollektionen som ett möte mellan personliga minnen och nostalgi, grundat i hans och McDeans stora gemensamma intresse för amerikanska bilar.

Annons
Byredos Ben Gorham och Craig McDean.
Byredos Ben Gorham och Craig McDean under lanseringsfesten för kollektionen i Paris. Foto: Valentin Le Cron.

– Grundtanken var att jag ville uppmärksamma min väns fotobok på ett något annorlunda sätt. Jag ville att man skulle kunna bära Craigs konstverk och fotografi, vill att folk skulle konsumera det på ett nytt sätt, säger Ben.

Samarbetet mellan Byredo och Craig McDean.
Scarf från samarbetet mellan Byredo och Craig McDean.

Kollektionen innehåller en rad accessoarer och plagg, som scarfar med prints från Craig McDeans mode- och bilfotografier.

Annons
Samarbetet mellan Byredo och Craig McDean.
T-shirt från samarbetet mellan Byredo och Craig McDean.
Samarbetet mellan Byredo och Craig McDean.
Jacka från samarbetet mellan Byredo och Craig McDean.

Tillgängligheten av produkterna kommer att sammanfalla med diverse ”happenings” både under och utanför de internationella modeveckorna.

Varje stad kommer ha ett unikt urval av produkter bestående av bland annat scarfs, t-shirts, jackor, tändare och kepsar. Dessutom släpps 400 limiterade upplagor av boken med nya, speciella omslag för Byredo.

Här kan du hittar kollektionen online hos Byredo.

LÄS MER:

Byredos Ben Gorham designar Rosa Bandet 2019

Allt du vill veta om Chanels hypade svartvita makeupkollektion

10 nya fantastiska parfymer att inviga hösten 2019 med

Annons