By Malina: "Tacksam till alla tjejer som bär våra plagg"

By Malina

Bröllopsklänningar- och festdressar. By Malina har stylat prinsessor och galagäster. Under tisdagen visar märket kommande kollektioner på Stockholm Fashion Week. Vi har pratat med designern inför visningen.
28 augusti, 2018

I dag börjar modeveckan och det rivstartar vi med några frågor till designern Malin Andrén. Malin grundade märket By Malina år 2010 och märket har sedan dess klätt kändisar, kungafamiljen och galagäster.

Under tisdagen och modeveckan visar märket både höst- och vårkollektion för AW18/SS19. Ett koncept som är nytt för märket, och modeveckan. Här berättar designern allt om visningen och båda kollektionerna.

Berätta om nya kollektionen?

– Vi kommer göra för oss något nytt i år, vi har blandat SS19 med ”See now buy now” looks! Det blir kul att de vad det genererar, framförallt kul med ett nytt tänk.

AW18 som vi visar för omgående till kund kallar vi ”URBAN SAFARI” där har vi tagit in djuriska marmoreringar, palmblad och djungelns djur i fyra olika print.Vi vill med safari looken till stan, men såklart massa flirtiga klänningar för kvällen.

SS19 lanseras i Januari 2019 och där vi inspirerats av Miamis art deco arkitektur. Vi har försökt få in byggnader / färger men framförallt en färgglad relaxed garderob till tjejen som går från beach till party.

Vad/vem har inspirerat dig mest inför/till kollektionen?

– Miamis puls, kulturmix, livsstil och arkitektur.

Vad är viktigast för ditt märke just nu?

– Vi har växt ganska snabbt senaste tiden och det viktigaste för mig och By Malina är att växa med kvalitet och genomtänkta kollektioner, det är lätt att man dras med i allt. Vi försöker välja varsamt och inte glömma vad vi står för.

Vilka tre plagg klarar du dig inte utan hösten 2018?

–Mönstrad siden skjorta, green tea färgad kavaj och en liten party pjäs!

Vem/vilka vill du helst se i dina plagg?

– Är tacksam och rörd till alla tjejer som bär by Malina, men mer tjejer utanför Skandinavien är alltid kul.

Vad vill du tipsa om? (kan vara vad som – typ person, instakonto, plagg, film, låt, serie eller liknande)

– Jag har en obehaglig hatkärlek till Versace serien som går nu på SVT. Det var ett roligt sammanträffande, de är mkt i Miami och vi började ju med denna kollektionen innan serien kom så det är just nu väldigt kul att se.

LÄS OCKSÅ:

By Malina lanserar underkläder tillsammans med HankyPanky

Front row: De satt längst fram på By Malinas SS18-visning

Flattered gör nytt samarbete med By Malina – se alla bilder