Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Exklusiv intervju med By Malene Birgers chefsdesigner

08 maj, 2020 
By Malene Birger höstmode 2020
Håll dig uppdaterad på höstmodet reda nu! ELLE fångade By Malene Birgers creative director Mathilde Torp Mader för en exklusiv intervju – om inspirationen och tankar bakom höstkollektion 2020.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

By Malene Birger höstkollektion utgörs av lyxiga material, moderna silhuetter och prints. Den självsäkra men ändå lugna färgpaletten är en direkt förlängning av förra säsongen och dyker in i det som gör By Malene Birger till ett unikt modehus. ELLE fångade creative director Mathilde Torp Mader för en exklusiv intervju om höstkollektionen 2020.

Hyllar den moderna kvinnan

Även kommande säsong fortsätter By Malene Birger hylla den moderna kvinnan och som inspiration för höstkollektionen står konstsamlaren, societetskvinnan, stilikonen och den mycket självständiga Peggy Guggenheim.

Mathilde, ta oss igenom inspirationen till höstkollektionen 2020!

– Kollektionen är inspirerad av den legendariska amerikanska konstsamlaren Peggy Guggenheim. Peggy var i alla bemärkelser en modern kvinna som verkade långt före sin tid. Jag har inspirerats av hennes självständighet och hennes estetik, där vi har lånat element från Peggys stil och förstärkt dem i kollektionen. Hennes lyxiga elegans och hennes kärlek till konst och samlande är huvudtemat. Sen införlivade vi mer specifika element som hennes knähöga stövlar och hennes kärlek till astrologi, som i kollektionen blev ett vintage stjärntryck.

Annons

– Mer allmänt var syftet med höstkollektionen att skapa en linjär koppling mellan tidigare säsonger. Jag vill utveckla By Marlene Birger men fortfarande behålla grunden. Vilket är tydligt i den här kollektionen då jag har återinfört vårt signatur flower prints i några av våra stickade plagg och i ytterplaggen. De definierar vem vi är som ett designhus!

Berätta om ert speciella koncept för visningen under Köpenhamns modevecka?

– Showens titel var ”Ode to a modern woman” och konceptet handlade om att uttrycka det. Vi samarbetade med konstnären Alexandra Karpilovskis, vars energiska och grafiska illustrationer var överallt. Vi går äntligen mot en tid där du får vara den typ av kvinna du vill vara och showen belyste den möjligheten.

Har du någon speciell favorit från höstkollektionen?

– Den färgblockerade virkade kappan är verkligen speciell på grund av hantverksnivån. Jag älskar också sidenklänningen med snakeskinn-paneler, som skapar en fantastisk blandning av sofistikans med 80-talets extravagans – något verkligen Peggy skulle ha burit. Det finns även en annan lång sidenklänning i snakeprint som är chic men också lite kul – siluetten är smickrande men oväntad. Den svarta klänningen med en tjock spetskant från ett handritat fjärilsprint är också en favorit: den är så unik!

Chefsdesigner Mathilde Torp Maders favoriter från : 

By Malene Birger höstmode 2020 stickad kappa
By Malene Birger höstmode 2020 snakeklänning
By Malene Birger höstmode 2020 fransar

Spana in alla bilder från By Malene Birgers höstkollektion 2020 här!

Vem skulle du helst se bära kollektionen?

Annons

– Den som vill ha den! Jag kan inte  diktera vem som bär kollektionen eller hur den bärs. Det finns så många sätt att göra den här kollektionen till din egen och jag ser verkligen fram emot att se hur människor omfamnar och utformar den. Jag tror definitivt att Peggy kunde ha burit kollektionen eftersom den är eklektisk, lyxig och elegant. Så, så länge hon hade kunnat bära den, kan vem som helst göra det.

Tidigare i vår gick ni ut med konceptet ”see now, rent now” i Sverige– vad handlar det om?

– Ja! Vi är glada över att fortsätta det erbjudandet även i Sverige. Utvalda looks är tillgängliga att hyras på vår Rent the Look-plattform direkt efter visningarna. Så om du ser något du älskar och behöver ha det innan kollektionen är tillgänglig – kolla in Rent the Look så hittar du förhoppningsvis det där. Det är ett utmärkt sätt att låta våra kollektioner vara mer tillgängliga!

LÄS MER: 

By Malene Birger lanserar kläduthyrning i Sverige

By Malene Birger och Swedish Stockings i nytt designsamarbete

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons