Britney Spears stilresa genom åren

Britney Spears stilresa genom åren

Hon slog igenom redan som 11-åring, är en av tidernas största popstjärnor – och var en av 00-talets stora modeikoner. Här är Britney Spears stilresa genom åren!
07 juli, 2021
TV: Se Britney Spears karriär i bilder
1:21

Efter reklamen: TV: Se Britney Spears karriär i bilder

(1:21)

Britney Spears började sin karriär på Mickey Mouse Club redan år 1992. Där hade hon sällskap av bland annat Justin Timberlake och Christina Aguilera. Men det stora genombrottet kom år 1998 när hon släppte låten "...Baby, one more time", som blev en riktig storsäljare. Även albumet med samma namn, klättrade snabbt på listorna och det dröjde inte länge innan Britney var namnet på allas läppar.

Under 00-talet var hon en av Hollywoods hetaste kändisar och it-tjejen alla ville efterlikna. Helt plötsligt gick alla runt med ljusrosa tofsar tillsammans med två flätor och lågt skurna jeans som matchades med en kort magtröja. För att inte tala om den baskerliknande kepsen som blev den viktigaste accessoaren i garderoben. Anledningen? Britney bar den!

Britney har testat många olika stilar genom åren. Men framförallt är det hon som har satt trenderna. Här är 26 bilder på Britney Spears, från 1998 fram till i dag.

Bilder på Britney Spears från 1998 och framåt

I musikvideon till ... Baby one more time, ser vi Britney dansa med rosa, fluffiga tofsar i håret och högt uppsatta flätor. Något som såklart (!) blev megatrendigt!

År 1999 kammade hon hem hela fem priser på Billboard Music Awards – då 20 år gammal.

Britney Spears och Lynn Spears
Gary Lewis

Samma år vann hon också "Årets kvinnliga artist" på Teen Choice Awards. Här med mamma Lynn Spears.

När Britney var yngre sågs ofta gå klädd i rosa, som är en av hennes favoritfärger. Här matchar hon färg på tröja med glaset på bågarna (som för övrigt är lika trendiga nu som för 20 år sedan).

En av många ikoniska looks bar Britney Spears år 1999 Universal City i Kalifornien. Här matchar hon crop top med detaljer på hennes byxor.

Britney Spears och Christina Aguileras vänskap går lång tillbaka i tiden. Stjärnorna medverkade i Mickey Mouse Club – och se så bra det gick! Båda fick en fantastisk karriär och fick möjlighet att dela ut pris tillsammans på MTV Video Music Awards år 2000 (några år senare uppträdde popikonerna också tillsammans). Britney med det trendiga, våfflade håret och Christina med färgat underhår – som även det var ett måste!

Det dröjde inte länge förrän inbjudningarna till Hollywoods största fester och prisutdelningar trillade in. På Grammy Awards år 2000 kom hon iklädd en enkel och elegant, vit klänning med en vit pälsboa runt armarna.

Britney Spears på grammis 2002
LEE CELANO

På Grammy Awards två år senare hade hon istället en röd stass!

På Billboard Music Awards år 2000 kom hon i iklädd en lång kaftanliknande klänning som matchades med höga stövlar med spetsig tå – och en spännande hatt.

Justin Timberlake och Britney Spears 2001
MARK J. TERRILL

Britney Spears och Justin Timberlake var ett par mellan 1998 och 2002 och ja – alla ville se ut som superstjärnorna (som gärna matchade varandra på röda mattan).

Britney och Justin på premiären av Crossroad
Gary Lewis

Britney Spears har också medverkat i en rad olika serier. Bland annat har vi sett henne gästa How I met your mother och Buffy och Vampyrerna. 2002 hade hon däremot en större roll i filmen Crossroads som handlade om tre unga tjejer med målet att vinna en musiktävling. Här är hon på premiären av filmen, hand i hand med pojkvännen Justin Timberlake.

Att dansa med en pytonorm kan kännas vågat, speciellt om man som Britney har en fobi för ormar. Men hennes framträdande på MTV Video Music Awards 2001 är ett av hennes mest omtalade – dels på grund av den fantastiska show hon bjöd på och dels på grund av hennes val av accessoar.

I många år var Britney ett fan av baskerliknande kepsar. 2002 var det denim som gällde.

Paris Hilton, Lindsay Lohan, Kim Kardashian – och såklart Britney Spears... Alla älskade setet från Juicy Couture!

Britneys lillasyster Jamie Lynn Spears har även hon synts i en del tv-serier. Bland annat spelade hon Zoey i Zoey 101 och All That, som båda var två succéshower på Nickelodeon.

Britney Spears vet verkligen hur man bjuder på en show! På MTV Video Music Awards 2003 gjorde Britney, Madonna, Christina Aguilera och Missy Elliot ett framträdande som slutade med hångel!

När det kommer till scenkläder har vi sett allt... och lite till vad gäller Britneys stil. År 2003 var det en mer futuristisk punklook som gällde.

Klart en stjärna ska ha en stjärna! När Britney fick sin plats på Hollywood Walk of Fame år 2003 kom hon iklädd baggyjeans och rosa pälsjacka!

Popsångerskan har verkligen testat många stilar genom åren. Allt från punkiga statement-tröjor till söta klänningar. Och att ha ett öga för detaljer, det är Britneys melodi!

År 2005 bjöd Britney på ett gott skratt när hon kom till premiären av Kalle och chokladfabriken iklädd en tröja med texten "I have the golden ticket" och en pil som pekar mot gravidmagen. Hon och Kevin Federline väntade sitt första barn!

Britney Spears MTV Video Music Awards 2008
Matt Baron/BEI/REX

Det var inte bara klänningen som blänkte fint på MTV Video Music Awards år 2008!

Britney Spears har alltid varit en stjärna på scenkläder! 2009 hade hon The Circus Tour och gick såklart all in vad gäller klädval.

2013 färgade Britney håret mörkt och gick på röda mattan med en något mer diskret klänning än vad vi tidigare var vana att se.

Och två år senare, år 2015, blev topparna blåa!

Britney Spears vet verkligen hur man matchar. 2018 glittrar både skor och klänning ikapp på röda mattan!

På premiären av Once Upon a Time In Hollywood år 2019 kom Britney Spears iklädd en enkel, men elegant, röd klänning. Istället fick diamanterna runt halsen stå i fokus!

Foto: Skärmdump ...Baby one more time, TT

1:16

Efter reklamen: TV: Britney Spears talar för första gången i rätten om åren under förmyndarskap

(1:16)