Brands to watch: Gimaguas har allt för den perfekta sommargarderoben

Brands to watch: Gimaguas

Då och då dyker det upp nya coola märken som vi vet kommer att gå långt. London-baserade semestermärket Gimaguas är ett av dem!
26 maj, 2020

Slå på ljud

 

Bakom varumärket med den perfekta semestergarderoben står de två spanska tvillingsystrarna Sayana och Claudia, som förenade deras två passioner  i livet – mode och finans. 2016 i London skapade de det gemensamma modemärket Gimaguas. Namnet fick de från det kubanska ordet Jimaguas som betyder tvilling.

– Gimaguas är inte bara ett klädmärke, det är också vår personliga historia, berättar tvillingsystrarna Sayana och Claudia.

Den perfekta sommarstilen

Kollektionerna lanseras i olika drops online och består av egen framtagna mönster som går hand i hand med hantverk från lokala hantverkare från hela världen som Jaipur, Madagaskar och Mexiko. De arbetar med en rad icke-statliga organisationer i Senegal och Nepal för att främja deras lokala hantverk med siktet inställt på en rad sociala projekt. Gimaguas erbjuder ett unikt urval av varor som väcker ha-begär både inför sommarens festligheter men som också är perfekta för resor till dolda paradisstränder (i Sverige!).

Gimaguas har lyckats skapa den perfekta sommarstilen som aldrig verkar gå ur tiden med färgglada accessoarer, badkläder och strandklänningar. Och en rad kända namn: Leandra Medine (Man Repeller), Blanca Miro och  Iris Law (Jude Law och Sadie Frost dotter) har synts flitigt i märket sedan starten.

Pop-ups i storstäder

Gimaguas verkar först och främst som en online-återförsäljare över hela världen, men då och då sker pop-ups i större städer som Barcelona, Madrid, London eller New York. Vem vet kanske är Stockholm näst på tur? Håll utkik på Gimaguas Instagram!

LÄS MER: 

Brands to watch: Commission är det coolaste modemärket just nu 

Brands to watch: Därför är Paloma Wool en instagram-sensation

Hållbara märket som spås bli det viktigaste i modevärlden 2020