Blomstrande vackert på Valentinos haute couture-visning

Valentino SS19

Om du inte redan är ett fan av poppade färger och voluminös elegans kommer du garanterat (!) att vara det efter att ha sett alla looks från Valentinos förtrollande Haute Couture visning för SS19!
25 januari, 2019

I  salongen på det magnifika hotellet, Salomon de Rothschild, svävade atmosfären i en sammanslagning av fantasi och verklighet när Valentino visade sin Haute Couture–visning för SS19. När modell efter modell kom ut på catwalken iklädda kreativa kreationer i hela regnbågens färgkarta var det svårt för gästerna att inte bli förtrollade. Valentino får det att se enkelt ut men faktum är att varje look har specifika detaljer ända in i sömmarna.

Valentino skickade ut en livfull och voluminös samling fylld av färg, form och blomsterliknande mönster. Pittoresk femininet, volanger, smakfull spets och nytänkande strukturer fyllde rummet och som pricken över i:et var castingen av modeller en av de bästa på hela Haute Couture veckan. Visningen innehöll helt enkelt allt och lite till – vilket också är därför det är svårt att inte älska Valentino.

Foto: Imaxtree

Allt vi älskade från visningen av Valentino SS19:

Fantastiska former

Modevisningen öppnade med en look som gav oss en hint av det kreativa spektaklet som var att vänta. Den första modellen vandrade nämligen ner längt catwalken iklädd en neonrosa knytkjol tillsammans med en duchesse–formad huvudbonad. Helt klart rätt sätt att fånga publikens uppmärksamhet på.

Gult är INTE fult

Vandrande blomster

En vacker detalj med SS19 kollektionen är att den kreativa hjärnan bakom Valentino, Pierpaolo Piccioli, har låtit sömmerskor av ateljén namnge varje plagg med namn på en specifik blomma eller känslan som blomman sänder ut. Haute Couture när den är som bäst!

Naturens nyanser tar plats

Kollektionen var inte bara fylld med färgkartans starkaste färger, den innehöll även klänningar i naturens mest jordnära nyanser. Även här var det fokus på detaljer med volang och spets.

Flirtiga fransar x2

Trendspaning! I vår och sommar blir det hett med fransar, i dubbel bemärkelse. Under visningen syntes långa fransar i både outfits och makeup.

Med flaggan i topp

När man inte trodde att det kunde bli bättre så växlade Valentino upp och avslutade showen på topp! Sist ut för den här gången var den legendariska modellen Naomi Campbell som visade upp sig i en svart skir skapelse med voluminösa volanger. Kan det bli bättre än så?

Rörligt material från visningen:

 

Svenska Carin Olsson som är bosatt i Paris visade ett ögonblick från visningen på sitt (populära) Instagram–konto @parisinfourmonths.

Se hela visningen här:

 

Läs mer:

Lyxigt poolparty på Chanels Haute Couture-visning

Trollbindande tyllmagi på Giambattista Vallis couture–visning

Modecirkus på Diors haute couture-visning – se alla bilder här