Beyoncés klädval var en hyllning till Michael Jackson

Beyoncés klädval var en hyllning till Michael Jackson

Under nattens Super Bowl bar Beyoncé en svart body med gulddetaljer – en speciell hyllning till en av hennes största influenser, superstjärnan Michael Jackson.
08 februari, 2016

Beyoncé var den verkliga stjärnan under nattens Super Bowl. På scenen utförde hon sin senaste singel Formation och på sig hade hon en body och jacka med imponerande gulddetaljer. Hon var tydlig med att klädvalet var en speciell hyllning till artisten Michael Jackson.

Outfiten är skapad av den kanadensiska designduon Dsquared2 som skapat kläder åt Beyoncé under flera år. Det senaste samarbetet är skinnjackan med militärdetaljer i guld som skapats för halvtidsuppträdandet – uppenbart inspirerad av Michael Jacksons jacka från hans Super Bowl-show 1993.

Dsquared2s skiss på Beyoncés outfit:

Jackson bar en nästintill identisk jacka med samma detaljer när han uppträde för 23 år sedan. Han framförde då ett 13-minuters långt medley med sina hits.

Dean och Dan Caten som står bakom Dsquared2 säger i en kommentar att de älskar Beyoncé och att de ville att Queen B skulle ”likna en krigare som leder sin kvinnliga styrka in i en formation och tar över Super Bowl”. Beys framträdande kan du se här: Beyoncés uppträdande på Super Bowl >

Se klippet och Jacksons outfit nedan, visst är de båda superstjärnornas looks snarlika?

https://www.youtube.com/watch?v=idg8TNknvDU