Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Bella Hadid tar fronten hos Christian Dior

05 jul, 2016 
AvAxel Scholtze
Sedan Raf Simons i oktober lämnade över tronen till sina medhjälpare hos Christian Dior, har det anrika franska modehuset fått ett oväntat uppsving. Lucie Meier och Serge Ruffieux har på ett modernt sätt utvecklat den klassiska looken för den unga kvinnan – denna gång en kollektion helt i svart och vit!
Annons

I går visade Christian Dior sin couture-kollektion för hösten – visningen hölls i märkets egna couture salong på Avenue Montaigne, samma plats som modehuset visade sin första visning år 1947.

Lucie Meier och Serge Ruffieux som nu styr rodret hos Dior valde att för höstens couture-kollektion anamma märkets New Look med krinolin kjolar och midjeformade kavajer – men i en modern kontext! Kollektionen gick i klassisk karaktär för den moderna kvinnan, kontrastrikt där eleganta klänningar stylades med sandaler. Flera kavajer, toppar och klänningar var smakfullt dekorerade i guld och silver i blommönster.

Supermodellen Bella Hadid – som även är ansiktet utåt för märkets nya sminklinje – var en av visningens modeller. På front-row satt kändisar som Céline Dion och Marion Cotillard.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Klicka in i bildspelet för kollektionens looks, accessoarer och detaljer.

Annons