Beckmans x Nk:s Franska – en innovativ utställning av kreativa modestudenter

Beckmans x Nk:s Franska utställning

Vi förbereder oss för ett fång av inspirerande kreationer som designats av Beckmans modestudenter – här är allt du behöver veta inför utställningen!
14 september, 2021
0:56

Efter reklamen: Heidi Klum – 5 saker du inte visste

(0:56)

Det traditionella möter morgondagens innovativa när modestudenterna vid Beckmans högskola förbereder sig inför sin utställning på det Nordiska museet som går under namnet Beckmans x Nk:s Franska.

12 KREATIONER i framtidens couture

En utställning med 12 kreationer där studenterna har skapat sin personliga tolkning av framtidens couture, eller som de också kallar det – morgondagens NK:s Franska. Utställningen Nordens Paris om NK:s Franska damskrädderi 1902–1966 har inte bara varit en stor inspiration utan också en utställning som kommer att hållas samtidigt som studenternas. Så fram med kalendern och skriv in den 17 September och förbered er på något unikt och inspirerande!

Designad av Amanda Rascka.

– NK:s Franska är en viktig och unik del av svensk modehistoria och en guldgruva för kommande generationers kreatörer. Ur denna skatt har studenterna vid Beckmans Designhögskola ställt visioner över vad couture skulle kunna vara på ett framtida modehus, ett morgondagens NK:s Franska. Genom avancerade former och hantverkstekniker har de skapat sin högst personliga tolkning, säger Pär Engsheden, designer och programansvarig för mode på Beckmans.

Designad av Alice Svensson Brostedt.

Designad av Desirée Bjurinder Fritzon.

– Det som inte syns är inte längre relevant. I samband med pandemin har vi lärt oss att mötas digitalt – och att vi endast behöver klä upp den del av kroppen kameran visar. Från midjan och uppåt, beskriver Desirée Bjurinder Fritzon sin kreation ovan.

Designad av Kevin Nilsson.

Designad av Teodor Warpe.

Foto: Isak de Jong