Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Bea Szenfeld tilldelas stipendium – och är del av ny couture-utställning

10 okt, 2017 
AvLisa Arnell
Ikväll delar Sven-Harrys konstmuseum ut sitt årliga stipendium – och det går till designern Bea Szenfeld.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Sven-Harrys konstmuseum öppnade 2011 och ägs av stiftelsen Byggmästaren Sven-Harrys Konst– och bostadsstiftelse. Varje år delar stiftelsen ut ett stipendium på 100 000 kronor till ”en lovande konstnär eller till en person som utfört berömvärda insatser inom områdena konstvetenskap, arkitektur och byggnation”. Årets stipendiat är designern, och tidigare mottagaren av ELLE-galans pris för årets blickfång, Bea Szenfeld.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Elsebeth Welander-Berggren är museichef och hyllar Beas konstverk och design.

– Bea Szenfelds kreationer befinner sig i gränslandet mellan konst och mode, mellan skulptur och funktionalitet. Hennes innovativa plagg, där papper klippts, vikts och sammanfogats, vittnar vackert och egensinnigt om handens intelligens och om kärleken till hantverket.

Bea Szenfeld och ett urval av hennes coutureplagg är även en del av utställningen Couturens hemligheter som visas på Sven-Harrys konstmuseum under vårvintern. Utställningen innehåller coutureplagg från både internationella och svenska modeskapare och vill ge besökaren en ”unik inblick i de vanligtvis slutna processer som couturesydd design innebär.”

Priset delas ut ikväll på Sven-Harrys konstmuseum. Utställningen Couturens hemligheter öppnar den 26 januari 2018.

Foto Emil Larsson Adamsky

Annons