Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Bea Szenfeld skapar plagg av återanvända fläktremmar

07 nov, 2017 
AvJohanna Lejon
Bea Szenfeld skapar coutureplagg som ska hylla bilförare.
Nu hyllar Bea Szenfeld alla lastbilschaufförer runt om i världen. Hur? Genom att, tillsammans med lastbilsbyggaren Svempa Bergendahl skapa en couture-jacka av återanvända fläktremmar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Svenska modedesignern Bea Szenfeld och legendariske lastbilsbyggaren Svempa Bergendahl samarbetar för att hylla världens lastbilschaufförer. Den oväntade duons delade passion för innovation och skräddarsydd design resulterar i en helt unik couture-jacka: The Griffin Jacket. Inspirationen till jackan kommer från den klassiska Scaniagripen och är tillverkad av totalt 200 meter fläktremmar från Scania. 800 bitar har noggrant skurits till formen av fjädrar och sedan sytts ihop.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Den otroliga couturejackan väger hela 12 kilo, och har skapats med stöd från Scania.

Jackan ska hylla bilförare runt om i världen

– Scanias förarjacka är ett ikoniskt och älskat plagg, och därför initierade vi det här samarbetet. Jackan är inte bara ett funktionellt plagg, den speglar i allra högsta grad ens identitet och förarens individuella stil, säger Sophie Haftor, Director of Scania Vehicle Accessories and Branding Products.

 Couturejackan väger hela 12 kilo.

Bea Szenfeld, vars kreationer har burits av bland andra Björk och Lady Gaga, berättar mer:

– Det är ett oväntat, men samtidigt självklart, samarbete. Många av mina projekt involverar just återvunna material, oftast papper och här arbetade vi med att skapa ett plagg av fläktremmar från Scania. Ett väldigt utmanande material att arbeta med, och samtidigt tankeväckande. Det drev oss att tänka om både kring hur man kan använda och återanvända material!

Annons

Det exklusiva coutureplagget The Griffin Jacket kommer att säljas på Barneby’s onlineauktion, till förmån för den internationella organisationen ActionAid, som bland annat arbetar med att stötta de som drabbas av klimatförändringar.

Auktionen av the Griffin Jacket påbörjas den 7 november och avslutas 22 november. Det vinnande budet och slutgiltiga värdet på jackan blir officiellt kort därefter.

Läs mer:

Bea Szenfeld gör unik kollektion sjalar – i samarbete med Hello Kitty 

Här är årets Rosa Band – designat av Bea Szenfeld 

Min värld: Bea Szenfeld 

Annons