Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Bea Szenfeld gör unik kollektion med sjalar – i samarbete med Hello Kitty

15 mar, 2018 
AvJohanna Lejon
Designern Bea Szenfeld släpper den 26 mars en exklusiv kollektion med handtryckta sjalar i samarbete med ikoniska Hello Kitty. Kollektionen kommer att säljas exklusivt via Stockholms Auktionsverks årliga auktion Fashion, och alla intäkter går oavkortat till World Childhood Foundation.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

– Jag har samlat på Hello Kitty sedan jag var liten och att få jobba för varumärket är för mig en sann dröm. I detta samarbete valde jag att ta fram fem stycken handritade kollage som handtryckts av mig på sjalar. Därefter skapade jag temavärldar som är inspirerade främst av surrealismen men även av symbolismen, förklarar Bea Szenfeld.

Idén var att skapa ett genuint hantverk i from av en modeaccessoar tillsammans med Sanrio. Alla skisser är handritade av Bea Szenfeld och därefter tryckta i egengjorda ramar på Konstnärernas Kollektivverkstad. Materialvalet viskos, som är tillverkat av cellulosa, var självklart då Bea Szenfeld förespråkar att arbeta med organiska material.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

I arbetsprocessen har Bea Szenfeld valt att använda sig av fem olika teman som vardera speglar en egen berättelse om Hello Kitty i en värld av symbolism och antika etsningar. Temavärldarna går hand i hand och utgör en liten del av varandra. Exempelvis kan ett lås som syns på en av de fem kollagen öppnas av en nyckel som syns på botten av en sjö i ett annat kollage.

Annons

– Sanrio är stolta att få möjlighet att samarbeta med Bea Szenfeld för ett viktigt syftes skull. Bea Szenfeld har tillämpat hennes hantverk och kärlek till Hello Kitty för att skapa en samling vackra och unika sjalar som ska kunna användas en livstid samtidigt som alla pengar oavkortat går till World Childhood Foundations viktiga arbete. Vi är alla överens om att detta är ett underbart projekt att få vara en del av, förklarar Simon Gresswell, COO på Sanrio.

Sjalkollektionen består av totalt 50 stycken numrerade sjalar där var och en av de fem temavärldarna är gjorda i tio exklusiva exemplar. Kollektionen går att beskåda den 22–27 mars i Stockholms Auktionsverks lokaler på Nybrogatan 32, och 40 av de 50 sjalarna kommer att auktioneras ut exklusivt via Stockholms Auktionsverk under deras online-auktion Fashion den 26–27 mars.

Alla intäkter kommer oavkortat att gå till World Childhood Foundation.

Annons
Annons

Foto Bea Szenfeld x Hello Kitty

Annons