Bea Szenfeld + Lady Gaga = Sant!

25 mars, 2014

Under natten till söndagens släpptes Lady Gagas nya musikvideo till låten G.U.Y. från senaste skivan Artpop, och en ny kärleksaffär var fullbordad. Bea Szenfeld och Lady Gaga är lika med sant, de två är ju menade för varandra. Det är nästan förvånande att det är den ELLE-galavinnande designerns första samarbete med popstjärnan, som har så mycket gemensamt med Szenfelds design. Unik, utmanande och progressiv, det är en matchning gjord i himlen – med lite hjälp av stylisten Brandon Maxwell.

Gaga själv ser vi i en liten vit pappersbjörn medan resten av kollektionen syns på artistens dansare. Hur de lyckades hantera dessa ansenliga volymer vitt papper, det (och lite annat) var vi tvungna att fråga Bea om.

Från Stockholms modevecka via ELLE-galan till Lady Gagas musikvideo. Hur känns det att se sina kreationer på en av världens största popstjärnor, och vad betyder det för dig personligen?

– UNDERBART! En bekräftelse utan dess like!

Hur lyckades ni frakta allt, och skedde det några missöden på vägen?

– Det var ju en logistisk utmaning så klart. Inga missöden uppstod, allt kom till rätt adress i tid. Puh! Men det är klart, plaggen har ju rest några mil runt jordklotet, så de är ganska jetlagade vid det här laget.

Vad innebär sådan exponering för Bea Szenfeld som varumärke?

– Ingen aning. Jag har aldrig jobbat med Gaga förut, men självklart är ett erkännande från en sådan stor artist ett plus. Och så det gamla vanliga; en massa nya instagramföljare samt mer eller mindre konstiga Facebookmeddelanden.

Har du firat det här på något sätt?

– Genom att sova!

En längre intervju med Bea Szenfeld hittar du på ELLE Play. Klicka här för att se den!

av JOHANNA ANDERSSON foto STELLAPICTURES

httpv://www.youtube.com/watch?v=PNu_-deVemE