Bea Åkerlund släpper ringkollektion inför alla hjärtans dag

Stylisten Bea Åkerlund släpper en unisex ringkollektion på Alla hjärtans dag tillsammans med Klarna

Stylisten Bea Åkerlund släpper en unisex ringkollektion lagom till alla hjärtans dag tillsammans med Klarna. ELLE fick ett exklusivt snack med stylisten inför lanseringen.
13 februari, 2020

Bea Åkerlund har genom sin banbrytande och storslagna stil blivit en av världens mest inflytelserika stylister och samarbetar med ikoner som Madonna, Lady Gaga och Beyoncé. Nu är hon aktuell med en ringkollektion.

Uppmanar bryta mot traditionen

Den exklusiva ringkollektionen, som lanseras tillsammans med Klarna, innehåller bland annat ett förgyllt riddarfinger, The knight finger, klätt i 246 handsatta stenar. The knight finger är designad för att inspirera till att fria på ett okonventionellt sätt och våga bryta mot traditionen.

Kollektionen innehåller även The unification ring i förgyllt guld, där inspirationen kommer från de olika erfarenheter som kommer med kärlek. Ett äktenskap är inte alltid perfekt och det finns alltid två sidor av varje relation. Därför har ringen en hård sida och en mjuk sida som representerar hela spektrat av kärlek.

– Livet är redan fullt av regler och förväntningar om vem och hur vi ska vara. Ringarna är designade för att inspirera oss alla till att älska på egna villkor och att våga lämna gamla traditioner bakom oss för att själva definiera vår framtid. Så var din egen knight in shining armor och kriga för den du älskar, det är det finaste som finns, säger Bea Åkerlund.

 Bea Åkerlund släpper en unisex ringkollektion på Alla hjärtans dag tillsammans med Klarna

The knight finger är designad för att inspirera till att fria på ett okonventionellt sätt och våga bryta mot traditionen.

ELLE-exklusiv intervju med Bea Åkerlund:

Vad var din första tanke när Klarna approcherade dig kring samarbetet?

– Jag gick genast igång på att det fanns ett message kring female empowerment.

Vad är ditt bästa tips för att våga bryta traditioner?

– Skapa egna och nya traditioner och inte bry sig om vad andra tycker.

Hur okonventionell var din egen förlovning? 

– Min förlovning var traditionell första gången, där min man Jonas Åkerlund gick ner på sina bara knän och även frågade min mamma om lov. Men det tog några varv innan det blev av, så vi båda friade till varandra flera gånger innan det hände.

Vilka smycken bär du till vardags? 

– Jag bär Lynn Ban hon är min favoritdesigner både för ringar och örhängen.

Vad är din bästa äktenskapslärdom?

– Ha tålamod, lyssna på varandra och glöm inte att skratta mycket.

Vem skulle du själv ge en ring till?

–Att ge en ring till någon är mycket personligt och eftersom jag och min man inte bär förlovningsringar utan istället har hjärt-tatueringar kanske det är dags att han får en ring en gång för alla för att markera mitt territorium.

Ringarna släpps på alla hjärtans dag och kommer att säljas i begränsad upplaga i Hypebeasts globala nätbutik HBX. Alla intäkter från ringarna kommer att gå till kvinnoorganisationen Dress for Success.

LÄS MER: 

Se Ikeas samarbete med Bea Åkerlund här

Bea Åkerlund gör kollektion för Gardner and the gang – se plaggen

10 kärleksfulla dofter inför alla hjärtans dag