Artikeln innehåller reklamlänkar

Stjärnregissören gör unik film för H&M – se den här

Baz Luhrmann har regisserat några av de mest hyllade storfilmerna genom tiderna. Han ligger bakom succéer som Moulin Rouge!, William Shakespeares Romeo + Juliet, The Great Gatsby och Strictly Ballroom. Nu gör han en film för H&M.
25 oktober, 2017

Den visionära filmskaparen Baz Luhrmann har skapat en unik kortfilm exklusivt för ERDEM x H&M. The Secret Life of Flowers utspelar sig på en stor, vacker herrgård på den engelska landsbygden och har behandlats på samma sätt som en fullskalig långfilm med all den passion, drama och livfullhet som har gjort Luhrmann till en av världens främsta filmskapare. Soundtracket till kortfilmen är Years & Years nya låt Hypnotized som har världspremiär tillsammans med filmen.

Läs också: Catwalk: Alla looks från Erdem x H&M

– Jag ville att filmen skulle vara som en riktig långfilm. Handlingen utgör en metafor för vår moderna tid, en tid när världen stundtals kan upplevas hård, där vi lekt med tanken om att det där uppstår en längtan efter något som alltid är bra – en evig vår där det som betyder något fortsätter att växa. Utifrån det har vi skapat en modern kärlekshistoria som utspelar sig på en herrgård full av hemligheter, säger Baz Luhrmann.

Läs också: Få koll på Erdem – H&M:s senaste samarbetspartner

Baz Luhrmanns film för ERDEM x H&M utspelar sig på en stor herrgård på landet där rummen är fyllda med blommor från golv till tak för att förmedla känslan av en vår som varar för evigt. Några unga vänners besök i huset resulterar i en förförisk kärlekshistoria mellan huvudrollsinnehavarna Tom Rhys Harries, Hero Fiennes Tiffin och Ruby Dagnall. De har sällskap av den kända skådespelerskan Harriet Walter samt supermodellerna Saskia de Brauw, Imaan Hammam, Grace Hartzel, Fernando Cabral, Neels Visser och Tony Ward. Years & Years låt fångar känslan av den vänskap och kärlek som växer fram mellan de unga skådespelarna.

Läs också: Röda mattan: Erdem x H&Ms lanseringsevent i Los Angeles

ERDEM x H&M-kollektionen lanseras i utvalda H&M-butiker och på hm.com den 2 november.