Baum und Pferdgarten: Så bygger du upp en basgarderob

Danska varumärket Baum und Pferdgarten är känt för sina expressiva prints och roliga silhuetter. Nu lanserar de en ny baskolllektion med fokus på vardagshjältar.
20 mars, 2018

Berätta om er ultimata basgarderob.

– Den perfekta basgarderoben är ett konstverk som kräver många års arbete. Efter några år, eller ett helt liv, vet man vilka plagg och stilar man trivs i. För oss består den klassiska basgarderoben av de perfekta jeansen, en skjorta med bra passform och en varm ullkappa. Men också de färgglada och galna detaljerna. Ett par knalliga Miu Miu-boots lyfter vilken outfit som helst. Den osmickrande men vackra, prickiga Balenciaga-skjortan kan också var en bra investering till basgarderoben. De mest excentriska pjäserna och plaggen är konstigt nog också de mest tidlösa.

Ert bästa basköp genom tiderna?

– Mjuka stickade yllteröjor. Vi har har gjort vår variant i 100 procent ull – det perfekta basplagget för den skandinaviska garderoben. Även om vår är enkel har den vår signatur i form av de söta små ögonen.

Hur fick ni idén att skapa en baskollektion?

– Idéen till Needs var att skapa något som kunde komplettera våra färgglada kollektioner. Vi vill sätta fokus på en klassisk stil i goda kvaliteter.

Baum und Pferdgarten om sin inspiration

Vad skulle ni göra om ni inte vore modedesigner?

– Vi skulle fortfarande vara i designbranschen, men designa möbler eller någon form av inredning. Vi blir väldigt inspirerade av möbeldesign och reser till möbelmässan i Milano varje år. Vem vet, en dag kanske vi gör det?

Hur beskriver ni er privata stil ?

– Klassiskt med en tvist.

Era bästa vintagefynd?

– I Milano hittar vi verkligen fantastiska plagg i små och nästan hemliga vintagebutiker. Speciellt kappor och härliga prints.

Era dyraste modeinvesteringar?

– En pälsfodrad väska från Balenciaga (Rikke).

– En underbar kostym från No 21 (Helle).

Baum und Pferdgartens favoritdesigners genom tiderna

Favoritdesigner genom tiderna?

– Miuccia Prada, Dries van Noten och Raf Simons. De gör alla ett innovativt mode och lyckas skapa fantastiska kollektioner år efter år.

Baum und Pferdgartens spellista för vårsäsongen?

– Något av Alessi Brothers. Särskilt låten Seabird som spelades under vårvisningen.

Läs mer:

Baum und Pferdgarten om höstkollektionen: ”Vi älskar kollektionens läderväskor”

Rikke Baumgarten: ”Patti Smith inspirerade till vårens kollektion”