Artikeln innehåller reklamlänkar

Baum und Pferdgarten firar Earth day med hållbar kollektion

Baum und Pferdgarten uppmärksammar Earth day med hållbar kollektion.

Baum und Pferdgarten uppmärksammar Earth day och stödjer NGO Green Transition Denmark genom en hållbar kollektion för renare luft – för andra året i rad. Ta span på kollektionen här!
22 april, 2021
4:16

Efter reklamen: Arizona Muse: "Hållbart mode ska vara kul"

(4:16)

<p>Stjärnmodellen och hållbarhetsförespråkaren Arizona Muse lär dig hur du skapar en hållbar garderob – utan att kompromissa med din personliga stil.</p>

För att fira Earth day den 22 april väljer Baum und Pferdgarten att lyfta fram innebörden av ren luft, detta har de gjort genom att skapa en kollektion av hållbara och återvunna material där dom andra året i rad kommer att stödja NGO Green Transition Denmark som är en del av Clean air Europé.

UND Earth – kapselkollektion för renare luft

Kollektionen består av totalt åtta plagg varav 4 plagg är gjorda av 100 % GOTS-certifierad ekologisk bomull och de resterande 4 består av återvunnen polyester. I kollektionen ser vi ett glatt blommönster i fokus som fångar en pigg färgpalett av grönt och blått. Men för den som söker en mer stilren palett bjuds det även på mer stilrena drag på plagg såsom enkla tröjor och ett vackert denimset. Bland annat en bekväm tjocktröja och t-shirt (länk till Åhléns) med kollektionens namn, UND Earth, tryckt på bröstet – något som lyfter och uppmärksammar kollektionens fokus och budskap. För varje plagg som säljs via någon återförsäljare runt om i världen kommer Baum und Pferdgarten att donera 4 euro till NGO Green Transiton Denmark.

Earth day kollektion av Baum und Pferdgarten

Den perfekta tjocktröjan både hållbar och stilsäker!

– Vi vill öka medvetenheten kring luftföroreningar men också hålla fokus på de lösningar som finns. Vår bransch har en enorm inverkan på miljö och vi måste kontinuerligt se över alla aspekter av vår leveranskedja. Några huvudsakliga fokusområden är att övergå till transportmetoder med lägre påverkan när det är möjligt och att sätta press på våra tillverkare att byta till förnybara energikällor, säger Rikke Baumgarten och Helle Hestehave som är Creative Directors för Baum und Baumgarten.

8 PLAGG med extra hållbart budskap

Sugen på att ta en närmre titt? Kollektionen finns tillgänglig från och med idag 22 april hos Baum und Baumgarten och utvalda återförsäljare. Läs mer och se alla plagg från kollektionen här.

Denna blommiga klänning finns att upptäcka här.

Tjocktröja med tryck och blommiga byxor i avslappnad modell ser du här.

Denna denimskjorta i ekologisk bomull kommer som ett snyggt set med tillhörande shorts. Skjortan finns att upptäcka här (länk till Åhléns) och även shortsen här (länk till Åhléns).

Foto: Baum und Pherdgarten

Missa inte

Swedish Stockings utökar med stilsäker soft wear kollektion av återvunnet material

Sömlösa, ribbstickade och hållbart tillverkade!

Ganni x Levi's lanserar ny hållbar denimkollektion – se den här

Tidlösa plagg med lekfull twist!

Våren och sommarens finaste klänningar i blått – 22 vackra varianter

Från ljust himmelblått till mörkaste marinblått!