Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsModetrenderVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskor

10 trendiga basplagg du måste ha i sommargarderoben

22 maj, 2023 
AvEmmie Holmgren
basplagg
Investera i en riktigt bra capsule waldrobe och slipp klädångest i sommar. Här har vi samlat sommarens mest stilsäkra basplagg som funkar till allt, även nästa säsong!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Sommarsäsongen är här och vi gör oss redo för varma kvällar på uteserveringar, sommarfester i trädgårdar och resor till andra breddgrader! Då är det är lätt hänt att klädkrisen kommer krypande och behovet av att behöva uppdatera garderoben med en rad nya looks uppstår. Det kan både bli dyrt och tidskrävande. Men genom att investera i några få tidlösa plagg (så som ett ribbat linne eller en vit skjorta) kan du bygga en komplett capsule wardrobe som garanterat gör dig förberedd för alla sommarens bravader! Vi guidar dig till en startklar sommargarderob med plaggen som förblir dina favoriter år efter år.

Outfit bestående av en oversized denimjacka och stora solglasögon

så fixar du sommarlooken – 10 basplagg att satsa på

ELLE har scannat webbshopparna och listar trendiga basplaggen som fixar sommarlooken. Scrolla ner i artiklen för att hitta våra favoriter.

Annons

1. Luftig skjorta

Om du letar efter riktigt mångsidig överdel så är det en luftig skjorta du ska ha! Avslappnat eller uppklätt? En luftig skjorta passar båda! Superbekvämt men samtidigt snyggt.

Den här är gjord i linne. Skjortan hittar du här (reklamlänk).

Vit linneskjorta från H&M
Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

2. Ljus kavaj

Behöver vi nämna att kavajen är det ultimata plagget för basgarderoben? Troligtvis inte! En ljus kavaj är dessutom helt rätt på sommaren. Perfekt att trä över axlarna på kvällen när luften blivit lite kyligare.

Annons

Den här ljusa kavajen i twill osar old money och kommer garanterat bli en favorit i basgarderoben. Tips! Investera i matchande byxor så har du go-to-outfiten redo vid varje klädkris. (reklamlänk)Kavajen klickar du hem här (reklamlänk).

Beige kavaj i twill från NA-KD
Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

3. Linnebyxor

Ett par riktigt luftiga och bekväma byxor är ett måste på sommaren. Linnebyxor är ett utmärkt tillskott till basgarderoben eftersom de fungerar både på dagen och kvällen, på kontoret eller stranden!

Dessa linnebyxor från NA-KD är både snygga och avslappnade. Läs mer och köp dem här (reklamlänk).

Annons
Vita byxor i linne från NA-KD
Klicka på bilden för att komma direkt till byxorna.

4. Jeansjacka

En riktigt tidlös klassiker som du gör succé med nästa år, och året efter det. Investera i en jeansjacka som kommer att hålla länge så sparar du både tid och pengar. Kombinera den på olika sätt då den passar till många olika stilar!

Den här jeansjackan från Arket är gjord i återvunnen och ekologisk bomull och har den rätta oversized modellen! Den finns att klicka hem här (reklamlänk).

Denimjacka i ekologisk bomull från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansjackan.

5. Svarta bågar

En snygg accessoar som skyddar ögonen, solglasögonen är helt klart ett måste i din basgarderob. Svarta bågar passar alla typer av outfits och funkar även till hösten och vintern. Med andra ord en riktigt bra investering!

Annons

De här rektangulära signatursolglasögon från CHIMI har en riktig mångsidig stil. Köp dem här (reklamlänk).

Svarta solglasögon från CHIMI i model 04
Klicka på bilden för att komma direkt till solglasögonen.

6. Bermudashortsen

Shortsen är ett av sommarens viktigaste trendplagg och bermudashortsen är en av våra absoluta favoriter! Med dem som grund kan du skapa mängder av olika looks och stilar, perfekt för din capsule wardrobe. Bär dem med en kavaj för en mer dressig look eller med en t-shirt för ett mer avslappnat mer intryck.

De här shortsen från Stockh lm med hög midja och pressveck är helt rätt i sommar! Klicka hem dem här (reklamlänk).

Annons
Svarta bermudashorts med pressveck från Stockh lm
Klicka på bilden för att komma direkt till shortsen.

7. Sandaler

Svarta sandaler är ett stilsäkert kort! Matcha dem med både byxor, klänningar och shorts. Dessutom passar de bra till både till vardag och fest.

De här sandalerna från H&M är riktigt snygga men samtidigt bekväma! Köp dem här (reklamlänk).

Svarta sandaler från H&M
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

8. Linneklänning

"Den lilla svarta" kan se sig besegrad av en annan vinnare som är mer mångsidig och ett absolut måste i basgarderoben – linneklänningen! Den fungerar lika bra till finare tillställningar som till vardags och är dessutom sval på varma sommardagar.

Annons

Den här midiklänningen med snygg slits kommer garanterat bli ett av sommarens mest älskade och använda plagg! Du hittar den här (reklamlänk).

Svart linneklänning med tunna band från nakd
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

9. Tidlös väska

Förutom att vara moderiktig är accessoar är väskan en måste för att kunna hålla reda på mobil och nycklar när du är på språng. Välj en som kan rymma alla nödvändigheter samtidigt som den kan komplettera de flesta outfits!

Den här från ATP Atelier har ett avtagbart axelband vilket gör att den både fungerar som en cross-body och en handväska. Variation gillar vi! (reklamlänk)Väskan hittar du här (reklamlänk).

Annons
Brun väska från ATP Atelier
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

10. Budgetvänlig tidlös väska

Ett mer budgetvänligt alternativ med samma smarta funktion är den här snygga väskan från Wera. Du hittar den här (reklamlänk).

Brun väska från Wera
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.
Annons
Emilia de Poret: Så stylar du vårens linneplaggBrand logo
Emilia de Poret: Så stylar du vårens linneplagg

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons