Balenciaga och Polestar lanserar spelet Afterworld: The Age of Tomorrow

Balenciaga i samarbete med elbilvarumärket Polestar.

Modehuset Balenciaga bjuder in till framtiden och visar höstkollektionen för 2021genom ett virtuellt spel – i nära samarbete med svenska elbilsföretaget Polestar.
06 december, 2020

Spännande nyheter i nya tider! I och med inställda modeveckor och digitala event väljer modehuset Balenciaga att satsa ett steg längre när det kommer till att hitta nya sätt att visa kommande kollektioner på. Den 6 december är det dags för Balenciaga att presentera sin höstkollektion för 2021 och den visas på allt annat än en traditionella catwalk. Istället bjuder modehuset in till en spelkväll utöver det vanliga med egenkomponerade dataspelet Afterworld: The Age of Tomorrow.

Afterworld: The Age of Tomorrow.

Balenciaga och Polestar bjuder in till framtiden

Med hjälp av spännande miljöer och spelets karaktärer utlovas en nytänkande uppvisning av höstens kollektion samtidigt som spelaren får upptäcka en ny digital värld och inblick i framtiden som utspelar sig år 2031.

Men! För att bjuda på en mer framtidsnära känsla i spelet "Afterworld: The Age of Tomorrow" med allt från miljöer till fordon och bilar blickade Balenciaga till den svenska marknaden och elbilsföretaget Polestar som står sig kända för att samarbeta med likasinnade – oavsett inom vilken bransch dessa verkar.

Balenciaga om samarbetet

Balenciagas första spel Afterworld: The Age of Tomorrow, utspelar sig i en nära och hoppfull framtid. För att göra miljön mer realistisk och spännande valde Balenciaga att arbeta med andra framåtblickande företag för att fylla spelet med nytänkande design. Polestars innovativa elfordon, inklusive 3x Moto, MMXL, 0, Precept och Pickup är alla perfekta komplement till Balenciagas idéer om lyx och hållbarhet och är därför ett viktigt bidrag till projektet, säger Balenciaga själva om samarbetet med Polestar.

Futuristiska fordon rullar på de virituella gatorna i spelet Afterworld: The age of tomorrow.

I spelet kan vi alltså redan nu upptäcka modehusets kommande höstkollektion för 2021 och ett flertal av svenska Polestars futuristiska fordon som tagits fram av Polestars egna design community. Spännande, nytänkande och tillgängligt – från och med idag 6 december. Så, slå dig ner front row och klicka in här för att börja en spännande spelkväll.

Foto: Balenciaga, Polestar

LÄS MER:

Årets hetaste väskor – 17 varianter du kommer vilja hålla koll på

Vårmode 2021: Säsongens viktigaste trender