Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Balenciaga återvänder efter över 50 år och visar storslagen couture

08 jul, 2021 
AvMichelle Lannerhjelm
AvJosefine Kanth
Balenciaga couture 2021
Balenciaga är tillbaka på couture-kartan! Över 50 år har gått sedan dörrarna till couturen slogs igen men idag återupptogs husets historia. ELLE tar dig med på en inblick – spana in den magnifika (och knäpptysta) visningen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så stylar du sommarens snyggaste trend – badkläder och sneakersBrand logo
Så stylar du sommarens snyggaste trend – badkläder och sneakers

Ny modehistoria skrevs idag när Balenciaga gjorde storslagen comeback med sin couture efter över 50 år sedan portarna till ateljén slogs igen. Husets grundare Cristóbal Balenciaga öppnande sin couture ateljé först i augusti år 1973 i salongen på Avenue George V i Paris och idag fick exklusivt inbjudna redaktörer, gäster och vänner till huset upptäcka dagens visning på exakt samma plats som för 50 år sedan.

Couturen återvänder

Modehusets nuvarande creative director Demna Gvasalia är mannen som låter couturen återvända och inför den stora debut-dagen berättar han att han ser det som sin kreativa förpliktelse mot Mr. Balenciagas unika arv att föra tillbaka couturen till sitt hus. Det är själva grunden för detta anrika maison aka modehus, berättar han. Jag skulle säga att couture förmodligen är det coolaste som modebranchen kan prata om idag, fortsätter Gvasalia.

Annons
Annons

knäpptyst visning utan musik

Salongen på Avenue George V har inför visningen återskapats med precis samma uttryck som under couturens första dagar. Väggar, golv och dekor har återskapats till dess original uttryck och visningen, den presenterades helt utan inslag av musik. En minst sagt unik upplevelse där det enda man hör är modellernas fotspår och kreationerna får ta över rummet. Det var även första gången som varumärket inkluderade herrcouture!

Balenciaga couture

Låt dig uppslukas av den extraordinära samlingen där vi ser allt från streetwear till skräddarsydda couturebitar med maffiga silhuetter som mixas med kreativa snitt. Och du vill inte missa inte att spana in slutet på visningen som avslutas med en enkel brudliknande klänning täckt med en lång slöja – kusligt men wow!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Klicka på play för att se visningen:

Foto: Balenciaga, TT

Annons