Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Baguettväskan är trendig igen – nu släpper Fendi en ny kollektion

27 feb, 2019 
AvJenny Fredriksson
Baguettväskan är trendig igen
Väskan som startade en väskrevolution är tillbaka – Fendis baguetteväska. Det italienska modehuset hänger på den stora den stora 90-tals trenden i modet och re-lanserar baguetteväskan med buller och bång, med en sprillans ny kollektion i vår.
Annons

Baguettväskan – så började det

Början av 2000-talet var it-väskans stora glansperiod och modehusen insåg att väskor var ett viktigt verktyg för att höja sitt varumärke och tjäna pengar. Det italienska modehuset Fendi var först ut och lanserade baguetteväskan 1997 och the resten är historia, som man säger.

Blev trendig med Sex and the city

Den fick sin ”claim to fame” med hjälp av tv-serier som Sex and city, där Carrie, Samantha, Charlotte och Miranda alla hade en piffig liten baguetteväska, tack vare tv-showens briljanta stylist Patricia Field. Nu har den fått ett riktigt uppsving de senaste säsongerna, tack vare tuffa modeinfluncers som hamstrat vintage-baguetteväskor som om det inte fanns en morgondag.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

fendi baguette väska sarah jessica parker
Karaktären Carrie Bradshaw hjälpte till att göra väskan trendig.

Baguettväskan idag

Baguetteväskan har uppdaterats inför sin relansering i en uppsjö härliga färger. De poppiga pastellerna sticker ut tillsammans med de fina denimvarianterna. Men högst upp på önskelistan är de vackert paljettdekorerade och broderande väskorna.

Annons
Fendi baguette väska steetstyle milano
Fendi
Fendi baguette väska steetstyle milano
Fendi
Fendi baguette väska steetstyle milano
Fendi

Den nya kollektionen från Fendi

Baguettväskan kommer i flera nya storlekar och utföranden och släpps till försäljning den 3 april 2019. Priset börjar från 19 000 kronor.

Fendi
Fendi

Denna drömväska kan du köpa nu!

Fendi baguette väska med broderier
Fendi

För samlaren

För en den stora Fendi-fantasten är den här boken med alla olika modeller och  designs på den ikoniska väskan en given present.

Fendi 

Foto: Imaxtree, TT

Läs mer:

Annons