Axel Arigato släpper ny hållbar skokollektion – 8 olika varianter

Midnight low sneaker i vitt

Axel Arigato lanserar Midnight low sneaker som är tillverkad av återvunnen ekologisk bomull. 8 varianter som passar perfekt inför kommande vår- och sommarsäsong.
18 mars, 2021

Nu släpper Axel Arigato en ny kollektion inför vår- och sommarsäsongen, där engagemanget för hållbarhet är stor. Kollektionen Midnight Low sneaker är baserad på en unisex-modell som är en inspirerande retrolook med en känsla av ungdomlig nostalgi. En low-top sneaker som finns designad i 8 olika färger och mönster – vitt, svart och blått samt multi-paisley-tryck och ett leopardtryck.

Skorna tillverkas för hand i Europa, där de genom autoclave-teknologin minimerar överflödigt produktionsavfall. Materialet består av återvunnen ekologisk bomull och viskos – fodret och snörena består av naturlig organisk bomull som är fria från blekmedel och färgämnen.

Ama Louisa John, eller snarare Ama Lou som är hennes artistnamn i musikvärlden. Ama Lou är ansiktet utåt för denna kampanj – en självlärd artist som började skriva musik redan vid 11 års ålder, hon skrev och producerade sin egna musik fram till 2017 och slog senare igenom 2018 då hon turnerade och var förband åt större artister i USA. 2019 släppte hon singeln Northside och idag är hon en inspiration till kvinnor som går sin egen väg.

Midnight low sneaker – kollektionen

Skorna går att köpa via axelarigato.com och priserna ligger mellan 1350 - 1450 kr.

Foto: Axel Arigato

8 snygga looks att inspireras av inför våren

In och få inspiration!

Harry Styles sätter fjäderboan på trendkartan

Wow vilken look!

ELLEs stylingredaktör – här är mina favoriter från Simone Rocha x H&M

Idag släpps äntligen kollektionen!