Avslappnat men välklätt hos House Of Dagmar SS22

31 aug, 2021 
House of Dagmar SS22.
Stockholm Fashion Week är igång och äntligen får vi ta del av kommande vårmode från våra svenska designers. House of Dagmar bjuder in till en avslappnad men välklädd vår/sommar 2022 där valmorött står som ett tidlöst statement – se hela SS22-kollektionen här!
Annons
House Of Dagmar berättar om SS22
House Of Dagmar berättar om SS22

Efter ett minst sagt speciellt år med restriktioner och hemmasittande har ett allt mer avslappnat mode gjort storslagen entré in i modebilden. Mer avslappnade silhuetter, athleisure-wear och mjuka material syns som ett nytt fokus i basgarderoben och blickar vi mot nästa vår- och sommarsäsong hos House of Dagmar är välklädd komfort ledorden fortsatt framåt.

Svart kostymlook med vitt bälte House of dagmar SS22.

Hållbarhet i både stil och material

Inspirationen bakom SS22-kollektionen bygger på viljan av att skapa en stil som inte påverkas av snabba trender och oväntade inslag. Istället presenteras ett stort fokus på att hålla fast om en tidlös samling med hållbarhet i både stil och material.

Annons

Målsättningen är att våra kollektioner ska matchas med varandra och att alla säsonger ska kunna löpa samman. Att inte hela tiden hitta en ny stil, utan istället försöka skapa en stil som passar med föregående och kommande säsonger. Man ska kunna bära plaggen från vinter till sommar men att plaggen stylas på olika sätt, säger Sofia Wallenstam om inspirationen bakom SS22-kollektionen.

House of dagmar SS22 randig skjorta.

HÅLLBART, AVSLAPPNAT OCH VÄLKLÄTT

I den nedtonade kollektionen läggs fokus på den neutrala basgarderoben vi alla älskar men med en design som håller högre komfort än tidigare. Nya typer av kombinerade set plockas fram och som ett alternativ till den typiska kostymen kan vi vänta oss allt från vävda och stickade alternativ till stilsäkra sommarset. Som en accent till den neutrala basen plockas valmorött upp som kollektionens kulör men även kallare färginslag som tobacco, grått och vitt blir signum för säsongen.

Annons

Pandemi-året har såklart även påverkat oss, de flesta har ju under året börjat klä sig mer ledigt och det har absolut varit med oss i designprocessen. Vår design och våra material är hållbara och lyxiga men det har även varit viktigt för oss att med denna kollektion få fram en hög känsla av komfort. Som mjuka och lyxiga material som känns sköna mot kroppen även när vi väl går tillbaka till kontoret igen, säger Karin Söderlind och Sofia Wallenstam, grundare och systrar, i en exklusiv pratstund med ELLE (pst, missa inte att se och lyssna på hela intervjun här).

HOUSE OF DAGMAR SS22

svart stickad look House of dagmar SS22.
Annons
randigt set i valmorött House of dagmar SS22.
House of dagmar SS22 vit klänning.
House of dagmar SS22 transparent svart klänning.
Annons
House of dagmar SS22 röd stickad väst och randig kjol.
vävd look House of dagmar SS22.
tobaccobrun kappa House of dagmar SS22.
Annons
vitt stickat set med kortärmad tröja och kjol House of dagmar SS22.
svart kappa House of dagmar SS22.
gråt stickat set House of dagmar SS22.
vitt set House of dagmar SS22.
kostymset med randig skjorta House of dagmar SS22.
Annons
House of dagmar SS22. vitt linneset.,

Annons