ATP ATELIER: "Vi designar för en kvinna som går sin egen väg"

Maj-La Pizzelli

I dag visar ATP Atelier upp vår- och sommarkollektionen 2019. Det blir första gången ATP Atelier gör en catwalkvisning på modeveckan i Stockholm. Hör märkets Maj-La Pizzelli berätta om presentationen.
28 augusti, 2018

Under tisdagen den 28 augusti anordnar ATP Atelier en första egna catwalkvisning på modeveckan i Stockholm. Märket kommer ha flera influencers som går visningen, bland annat Olivia Lopez, Marta Cygan och Alyssa Coscarelli. Visningen äger rum på Grand i Stockholm och en av modeveckans stora höjdpunkter. ELLE tog ett snack med Maj-La Pizzelli, creative director på ATP Atelier.

Berätta om nya kollektionen?

– Våra kollektioner har alltid en tydlig riktning och vi designar för en kvinna som följer sina egna vägar, som har en stil som både är samtida med samtidigt tidlös och denna kollektion följer samma tanke. Vår SS19-kollektion är väldigt lekfull med tydliga färger som rosa, blått, rött och gult som balanseras upp av våra klassiska färger som svart, gråvit och natur samt de olika typer av ormprintade varianter som är typiska för ATP.

När det kommer till material så introducerar vi ett kromfritt, mjukt skinn som komplement till våra klassiska, vegetabiliskt garvade skinn. Detta material ger oss möjligheter att skapa ny typer av skor och former och är en viktig del av våra nya kollektion. Utöver det så  jobbar vi med handsydda, certifierade strutsfjädrar från en leverantör i Florens som är en av det få som kan hantera detta material.

Vad/vem har inspirerat er mest till kollektionen?

– Vi jobbar aldrig med korta säsongstrender utan bygger varumärket och dess produkter utifrån det vi verkligen är och står för. Vi skapar kollektioner från den inspiration vi får när vi hittar ett nytt material som vårt nya mjuka skinn eller de nya strutsfjädrarna. Sedan är det ju så att man konstant inspireras av konst, resor och de möten man har som till slut mynnar ut i en kollektion. För oss är det inspiration som håller längre än en säsong.

Berätta om visningen?

– ATP Atelier har alltid handlat om attityd. Det har alltid handlat om mångfald och modet att följa sin egen väg och att vara sig själv och skapa sin egen, personliga stil, vem du än är och vart du än befinner dig. Detta vill vi visa upp i vårt hem, i vår ateljé. Vi har bjudit in våra musor från olika delar av världen, med olika bakgrunder och olika historier för att visa hur ATP kvinnan ser ut.

Vad är viktigast för ditt märke just nu? 

– Att fortsätta det organiska bygget  av vårt varumärke med långsiktighet och tillsammans med rätt människor och rätt kunder.

Vilka tre accessoarer klarar du dig inte utan hösten 2018?

3. En Everyday Suit!

Foto: Hope

Foto: Hope

2. En minibag (Montalcino).

3. Ett par skor/kängor med vibramsula (Clivia eller Erica)!

Foto: ATP Atelier

Foto: ATP Atelier

Vem/vilka vill du helst se i dina accessoarer?

– Så klart musorna som går vår visning!

Vad vill du tipsa om? (kan vara vad som – typ person, instakonto, plagg, film, låt, serie eller liknande)

– Hotellet Ett hem! Otroligt inspirerande och personligt i min egen hemstad!

LÄS OCKSÅ:

ATP Atelier öppnar nytt butikskoncept

ATP Atelier: Vi vill bjuda Fashion Week-besökarna hem till kvinnorna