Armani slutar använda päls i sina kollektioner

22 mar, 2016 
AvLisa Arnell
The Armani Group kommer att bli helt pälsfria. Från och med sina AW16-kollektioner blir alla kollektioner djurhårsfria.
Annons

Beslutet kommer efter år av påverkan och överklaganden från djurrättsaktivister. I ett avtal med The Humane Society of The United States (HSUS) och Fur Free Alliance tillkännagav företaget på tisdagmorgonen att de planerar att sluta använda päls från djur i alla sina produkter.

Under årens lopp har det italienska modehuset kritiserats av djurrättsaktivister för att de använt bland annat kaninpäls i sina kollektioner. I ett uttalande som skickats ut från HSUS säger Giorgio Armani att han är glad över beslutet.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

– Jag är glad över att kunna meddela att Armani Group nu har bestämt sig för att avskaffa användningen av djurpäls i sina kollektioner. De tekniska framsteg som gjorts under årens lopp gör att det numera finns fullgoda alternativ att tillgå (…) Genom att bidra till den positiva process som pågått under en längre tid tar mitt företag nu ett stort steg framåt, det återspeglar också vårt fokus på de viktiga frågorna kring att skydda och ta hand om vår miljö och djur*.

Annons

I och med dagens tillkännagivande hoppas HSUS att andra designers som använder päls i sina kollektioner kommer att följa Armanis exempel. P J Smith är

P.J. Smith är corporate engagement manager och säger i en kommentar att ”Armani sätter sig i förarsätet i en bransch som har halkat efter andra när det gäller djurskydd.

– HSUS uppmanar alla designers som blundar för grymheten som bakom pälsanvändande och gömmer sig bakom behovet av kreativ frihet och lyx att följa Armani och omfamna detta innovativa alternativ, avslutar P.J. Smith.

Källa artikel wwd.com Foto Stella pictures

Annons
Innehåller annonslänkar