Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Möt designern bakom Arkets första smyckeskollektion

22 okt, 2020 
Arket lanserar smyckeskollektion

Arkets första smyckeskollektion är här! ELLE fick en pratstund med designern Zuzana Spustova som varit med och tagit fram kollektionen.

För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Arket lanserar för första gången en smyckeskollektion som är framtagen tillsammans med den Oslo-baserade designern Zuzana Spustova. Kollektionen för dam och herr är en tolkning av Arkets koncept kring ”the blank sheet”, att börja på ett nytt blankt ark. Kollektionen lanseras den 29 oktober. ELLE fick en pratstund med smyckesdesignern!

Zuzana Spustova.

De gånger hon kör barnen till skolan i dunjacka och pyjamas är hon tacksam för vad hennes smycken tillför i vardagen. ”Mina smycken får mig att åtminstone se lite representativ ut”, berättar Zuzana Spustova som de senaste åren drivit designkonceptet Neva Oslo och som nu tagit fram Arkets första smyckeskollektion.

Annons

Var hittar du inspiration?

– Genom att konsumera konst dagligen, mycket läsning, gå på utställningar, lyssna på podcasts om konstvärlden. Mina barn är också en bra katalysator för min kreativitet, de inspirerar mig väldigt mycket, särskilt min andra son som är väldigt konstnärlig. Jag använder honom som mitt andra öga när jag skapar något. Att bo i Norge har fått mig att uppskatta naturen – det är en obegränsad källa.

När känner du dig mest kreativ?

Annons

– Främst på natten, men det är svårt med tre barn. Jag har fått börja med en strängare rutin och nu är jag normalt i säng kl. 23. Men om kunde skulle jag lätt skapa hela natten.

Vem på konstscenen inspirerar dig?

– Jag har varit besatt av tyska skulptören Isa Genzken ett tag.

Berätta om din stil!

– Jag försöker tänka på det som en sak under utveckling, inte ett statiskt koncept. Men det är få saker som har varit med mig länge. Främst, den svarta färgen, jag älskar helt enkelt den och känner mig väldigt säker på den.

Annons

Speglar ditt arbete din stil?

– Ja, det gör det verkligen. Jag känner att jag kan vara djärvare och istället för att se vacker ut i första hand vill jag se mer konstnärlig eller originell ut.

SE ARKETS FÖRSTA SMYCKESKOLLEKTION HÄR:

Foto: Arket

LÄS MER:

Så bygger du en Capsule Wardrobe med 10 plagg

Här är smyckestrenderna som dominerar höstmodet 2020

Höstens festligaste klänningar – så stylar vi partylooken

Annons