Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Modereportage: Artisterna det kommer att snackas om 2013

20 jan, 2013 
Av
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Låt oss presentera: artisterna det kommer att snackas om 2013. Följ med när ELLE träffar årets artister i ett exklusivt modereportage.

av KRISTIN LUNDELL foto PETER GEHRKE stylist EMMA ELWIN

Till vänster: Faye i mockajacka, Acne. Blus och skinnbyxa, Isabel Marant. Pumps, Stella McCartney. Miriam i jacka, Blk Dnm. Blus, Blk Dnm. Jeans, skor och smycken, allt privat. Mitten: Jenny i blus, Acne. Kjol, Zara. Armband, Zanzlöza zmycken. Stövlar, Givenchy. Cecilia: Svart tröja, Acne. Röd skjorta, Acne. Svart polo, Whyred. Kjol, HunkyDory. Skor, Givenchy. Armband, Givenchy. Till höger: Lune i jacka, Filippa K. Linne, privat. Byxa, Zara. Kängor, privat.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

FAYE

Namn: Fanny Hamlin.

Ålder: 25.

Aktuell 2013: Med debutalbumet Progress och en låt tillsammans med Kleerup till hans kommande album.

Annons

Idol: Min syster.

Musikaliska förebilder: Monica Zetterlund och Beyoncé Knowles.

När jag summerar 2013 … har jag fått resa världen runt med min musik och arbetet för nästa platta har startat.

MIRIAM BRYANT

Ålder: 21.

Aktuell 2013: Debutalbum och turné.

Idol: Håkan Hellström och min lillebror.

Musikaliska förebilder: Florence + the Machine och Bon Iver.

När jag summerar 2013 … Jag vill så mycket, men man ska nog inte ha för bråttom! Jag vill att min musik ska nå ut till hela världen och samtidigt behålla fötterna på marken.

Namn: JENNY VAZ & CECILIA VAZ 

Åldrar: 26 och 29.

Aktuella 2013:  Släpper debutalbum.

Idoler: Pappa är en stor förebild när det kommer till att tro på sig själv, vara driven och se möjligheter i allt. Han var en otroligt stark och karismatisk person. En sådan person som det borde skrivas böcker om.

Annons

Musikaliska förebilder: Vi har växt upp med stora röster, stora låtskrivare och stora scenpersonligheter. Listan är lång: Tracy Chapman, Michael Jackson, Freddie Mercury, Cesária Évora och Bob Marley för att nämna några.

När vi summerar 2013 …  hoppas vi att det blev vårt genombrottsår som artister, producenter och låtskrivare. World domination!

LUNE

Namn: Linnéa Martinsson.

Ålder: 24.

Aktuell 2013: Debutalbum som släpps i början av året.

Musikaliska förebilder: För det mesta inspireras jag av olika låtar eller spellistor.

När jag summerar 2013 … Jag hoppas att vi har kört stenhårt och att Lune fortsätter att växa.


Till vänster: Sibille Attar i denimjacka och broscher, allt privat. Blus, Tiger of Sweden. Manchesterbyxa, Lee. Till höger: Bebban Stenborg i vinröd mockajacka, Acne. Röd stickad tröja, H&M. Kjol, Monki.

SIBILLE ATTAR

Annons

Ålder: 30.

Aktuell 2013: Debutskivan Sleepyhead släpps i vår.

Idol: Mina fem superunika småsyskon.

Musikaliska förebilder: Kate Bush, Chopin, Afet Serenay, Michael Nyman, Yoko Ono, Philip Glass, Linda och Richard Thompson, Jacques Brel, Nina Simone, Serge Gainsbourg, Françoise Hardy, The Cure, Björk … Och så vidare i all oändlighet.

När jag summerar 2013 … Jag hoppas att jag hunnit komma in i en ny period av kreativt flöde och att jag har hållit på med musik hela tiden i stället för annat. Jag har förhoppningsvis även kunnat pröjsa hyran varje månad.

BEBBAN STENBORG

Ålder: 34.

Aktuell med under 2013: Nytt album med Shout Out Louds. Och med ett än så länge odöpt projekt där jag bestämmer mer än vanligt.

Idol: Jag är nog för mycket relativist för att ha idoler, tyvärr.

Musikaliska förebilder: Alla kvinnliga crooners. Jag tycker att det är väldigt mäktigt och trösterikt att kunna banalisera smärta.

Annons

När jag summerar 2013 … Jag hoppas att jag är rik, klok och lycklig.

★★★

Bomberjacka, Carin Wester. Topp, privat. Tights, Zara. Sjal med hundtryck, Givenchy. Keps, Kenzo. Vita sneakers, Nike Air.

ELLIPHANT

Namn: Ellinor Olovsdotter.

Ålder: 27.

Aktuell 2013: Debutskivan King is a choice.

Idol: Det är olika från dag till dag men just i dag vill jag säga Meryl Streep, för jag såg Järngräs förra veckan. Vilken grym rulle!

Musikaliska förebilder: Billie Holiday och Antony and the Johnsons.

När jag summerar 2013 … Jag hoppas att det är ett år fyllt av skratt, gråt och musik. Att jag fallit och sedan rest mig. Att jag har älskat och hatat, slitit och sedan latat mig. Och att jag har kunnat leda Elliphant i rätt riktning.

★★★

Till vänster: Nova Delai i klänning, Dagmar. Skärp, Yves Saint Laurent/Mytheresa.com. Armband, Pucci/Mytheresa.com. Mitten: Min Stora Sorg i fjäderjacka, By Malene Birger. Sidenblus, sidenbyxa och skor, allt Gucci. Örhängen. Zanzlöza zmycken. Ring, Antikt, gammalt och nytt. Till höger: Nonono i sidenklänning, Acne. Silverarmband, båda Back. Skor, Christian Louboutin.

Annons

NOVA DELAI

Namn: Michelle Zarate.

Ålder: 18.

Aktuell 2013: Släpper debutalbum

Idol: Mina förebilder ändras ständigt. Jag ser upp till många och tar hjälp av allt runt omkring mig. Jag har svårt att peka ut just en men just nu är Aaliyah en stor idol. Både på grund av sin musik och sin stil.

Musikaliska förebilder: Aaliyah, Frank Ocean och Alicia Keys.

När jag summerar 2013 … Har jag nått ut med min musik och mina texter och fått fotfäste i både min karriär och mitt artisteri.

MIN STORA SORG

Namn: Ann-Sofie Lundin.

Ålder: 31.

Aktuell 2013: Album som uppföljare till debut-ep:n och spelningar runt om i Sverige.

Idol: Jag har inte haft några idoler i ordets rätta bemärkelse sedan New Kids On The Block. Jag beundrar människor som vågar bryta mot normer för att leva ett friare liv än det patriarkatet jobbar hårt för att få oss att leva.

Musikalisk inspiration: Melodier från barndomen. Intro­musik till olika tv-serier: Dårfinkar & dönickar, Beverly Hills 90210, Mot alla vindar. Och så skolavslutningar!

Annons

När jag summerar 2013 … hoppas jag att alla som på något sätt vill ta del av Min Stora Sorg har fått den möjligheten.

NONONO

Namn: Stina Wäppling.

Ålder: 25.

Aktuell 2013: Sångerska och låtskrivare i Nonono som släpper debutskiva under året.

Idol: Det måste vara min pappa, han har fina och bra värderingar. Det är överlag häftigt med människor som gör aktiva val och inte slutar tro på att det lönar sig.

Musikaliska förebilder: Jag är mer låt- än artistbaserad i mina musikpreferenser. Älskar känslo-styrda låtar som känns direkta och ofiltrerade, Bon Ivers första album och så vissa av Ellie Gouldings och Håkan Hellströms låtar.

När jag summerar 2013 … har vi nått ut med vår musik, så klart! Jag har egentligen väldigt låga krav och skulle bli till mig av en spelning på radio … Men det vore så klart grymt om vi får köra en festivalsommar och ha en hel drös med människor som blir glada av vår musik.

Annons

★★★

Jacka, Blk dnm. Sammansatta örhängen, Friis & Co, Snö of Sweden och Bikbok. Ring, Bik bok.

ZHALA RIFAT

Ålder: 25.

Aktuell 2013: Ett debutalbum är planerat att släppas under året.

Idol: Pippi Långstrump.

Musikaliska förebilder: Tom Tom Club, Oum Kalthoum och Philip Glass.

När jag summerar 2013 … har jag förhoppningsvis släppt mitt album!

★★★

Till vänster: Idiot Wind i kavaj, skjorta, slips, polokrage, pochette, byxa, allt Miu Miu. Hatt, Beyond Retro. Skor, J Lindeberg. Till höger: Noonie Bao i väst, klänning, blus, byxa, skor, allt Prada.

IDIOT WIND

Namn: Amanda Hollingby Matsson.

Ålder: 24.

Aktuell 2013: Med förhoppningen om att lyckas få klart och ge ut en hel skiva.

Idol: Jag tycker om att ha olika idoler varje dag: Kofi Annan, grannen eller farmor. Men jag har länge haft en oförklarligt stor kärlek till konstnären Nils ”Björnjägarn” Rundgren.

Musikaliska förebilder: Bon Iver, The Tallest Man On Earth, Damien Jurado, Bill Callahan, Patsy Cline och Billie Holiday kan ge en liten fingervisning.

När jag summerar 2013 … har jag fått arbeta och göra rätt för mig.

NOONIE BAO

Namn: Jonnali Parmenius.

Ålder: 25.

Aktuell 2013: Debutskivan I am Noonie Bao släpptes i oktober. Under våren fler singlar och spelningar.

Idol: Britney Spears när hon rakade av sig håret.

Musikaliska förebilder: Enya, Aaliyah och Van Morrison.

När jag summerar 2013 … har jag fått fortsätta tillbringa lika mycket tid med att skriva i studion och sjunga på scen som jag gjort under 2012.

Annons