Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Årets accessoartrender på Nobelfesten 2019

11 dec, 2019 
Accessoartrenderna på Nobelfesten 2019
Bortom voluminösa och dramatiska klänningar hittar vi detaljerna som kompletterar hela looken. ELLEs moderedaktör Elina Grothén listar årets accessoartrender från Nobelfesten 2019.
Annons

En detalj som gör stor skillnad, men som i nobelsammanhang får ta ett steg tillbaka för vackra klänningar, är alla magiska accessoarer. Det finns så många vackra kreationer och gnistrande juveler som lyfter en hel look – och under årets Nobelfest 2019 var det inget undantag.

ELLEs moderedaktör Elina Grothén har spanat lite extra på detaljerna som gjorde skillnad och som adderade något kul, och ibland oväntat, till en annars välplanerad look.

Här är årets främsta accessoartrender från Nobel 2019:

1. Guld

Silvia i vacker guldclutch på Nobel 2019

Det är svårt att inte kommentera Drottning Silvias fantastiska haute-couture klänning från Elie Saab (som redan blivit en storfavorit!) men nu är det hennes väska som är i fokus. I modet kanske ordet baguette för tankarna till Fendis klassiska modell eller till Bottega Venetas hypade modell men i nobelsammanhang sitter baguetten stadigt i drottningens hand. Här i en snygg guldvariant.

Annons
Forskningsminister Matilda Ernkrans med accessoarer i guld och svart.

Forskningsminister Matilda Ernkrans klänning skapade även den stor uppmärksamhet. Designad av modestudenterna William Wahlström och Filippa Svensson på Textilhögskolan i Borås. Accessoarerna till gick i både guld och i svart.

2. Retroväska

Karen S. Kantor med retroväska som har små gnistrande pärlor.

Det bars en hel del retroväskor i 60-tals modell ner för trapporna i Stockholms statshus igår. Den svarta väskan på Karen S. Kantor med små gnistrande pärlor är en riktig modehit!

Annons
Nobelpristagaren i kemis fru Kumiko anlände till stadshuset i en snygg stilren väska i 60-tals model

Nobelpristagaren i kemis fru Kumiko anlände till stadshuset i en snygg stilren väska i 60-tals modell. Kumiko bar även Zōris som är en traditionell japansk sandal som oftast används tillsammans med kimono eller tabi. Snyggt!

Laura Margaret Kasch-Semenza valde en stilren retromodell på sin väska.

Även så Laura Margaret Kasch-Semenza valde en stilren retromodell.

Annons

3. Silvriga detaljer

Prinsessan Sofia valde glittriga silverpumps till sin blåa sidenklänning.

Det är knappt så att de går att skymta, men under prinsessan Sofias drömlika klänning från Emelie Janrell gnistrar det ordentligt i vad som tycks vara ett par glittriga silverpumps. En oväntad twist till en annars minimalistisk och sober look.

Victoria matchade en svart/silvrig clutch till hennes redan ikoniska nobelklänning från Selam Fessahaye.

Prinsessan Sofia var inte den enda som valde silvriga detaljer kvällen till ära. Kronprinsessan Victoria matchade en svart/silvrig clutch till hennes redan ikoniska nobelklänning från Selam Fessahaye.

Annons
Utbildningsminister Anna Ekström valde en silvrig clutch.

Utbildningsminister Anna Ekström på Nobelfestens dansgolv med ett stadigt grepp om sin silvriga clutch.

Ulrika Hallesius valde en silvrig look – från topp till tå.

Ulrika Hallesius anlände till Nobel i en gnistrande silvrig look – från topp till tå.

Annons

Foto: TT

LÄS MER: 

Annons