Årets accessoartrender på Nobelfesten 2019

Accessoartrenderna på Nobelfesten 2019

Bortom voluminösa och dramatiska klänningar hittar vi detaljerna som kompletterar hela looken. ELLEs moderedaktör Elina Grothén listar årets accessoartrender från Nobelfesten 2019.
11 december, 2019

En detalj som gör stor skillnad, men som i nobelsammanhang får ta ett steg tillbaka för vackra klänningar, är alla magiska accessoarer. Det finns så många vackra kreationer och gnistrande juveler som lyfter en hel look – och under årets Nobelfest 2019 var det inget undantag.

ELLEs moderedaktör Elina Grothén har spanat lite extra på detaljerna som gjorde skillnad och som adderade något kul, och ibland oväntat, till en annars välplanerad look.

Här är årets främsta accessoartrender från Nobel 2019:

1. Guld

Det är svårt att inte kommentera Drottning Silvias fantastiska haute-couture klänning från Elie Saab (som redan blivit en storfavorit!) men nu är det hennes väska som är i fokus. I modet kanske ordet baguette för tankarna till Fendis klassiska modell eller till Bottega Venetas hypade modell men i nobelsammanhang sitter baguetten stadigt i drottningens hand. Här i en snygg guldvariant.

LÄS MER: Drottning Silvias nobelklänning 2019 är signerad Elie Saab

Forskningsminister Matilda Ernkrans klänning skapade även den stor uppmärksamhet. Designad av modestudenterna William Wahlström och Filippa Svensson på Textilhögskolan i Borås. Accessoarerna till gick i både guld och i svart.

LÄS MER: Ung svensk design hyllas på Nobelfesten 2019

2. Retroväska

Det bars en hel del retroväskor i 60-tals modell ner för trapporna i Stockholms statshus igår. Den svarta väskan på Karen S. Kantor med små gnistrande pärlor är en riktig modehit!

Nobelpristagaren i kemis fru Kumiko anlände till stadshuset i en snygg stilren väska i 60-tals modell. Kumiko bar även Zōris som är en traditionell japansk sandal som oftast används tillsammans med kimono eller tabi. Snyggt!

Även så Laura Margaret Kasch-Semenza valde en stilren retromodell.

3. Silvriga detaljer

Det är knappt så att de går att skymta, men under prinsessan Sofias drömlika klänning från Emelie Janrell gnistrar det ordentligt i vad som tycks vara ett par glittriga silverpumps. En oväntad twist till en annars minimalistisk och sober look.

LÄS MER: Prinsessan Sofias blå sidenklänning designad av Emelie Janrell

Prinsessan Sofia var inte den enda som valde silvriga detaljer kvällen till ära. Kronprinsessan Victoria matchade en svart/silvrig clutch till hennes redan ikoniska nobelklänning från Selam Fessahaye.

LÄS MER: Victorias nobelklänning 2019 designad av hyllad designer

Utbildningsminister Anna Ekström på Nobelfestens dansgolv med ett stadigt grepp om sin silvriga clutch.

Ulrika Hallesius anlände till Nobel i en gnistrande silvrig look – från topp till tå.

Foto: TT

LÄS MER: 

Svart och vitt nya trendiga färgkombinationen på Nobel 2019

Allt om kungafamiljens juveler på Nobel 2019

Drottning Silvias nobelklänning 2019 är signerad Elie Saab