Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Är leggingsstövlar det nya it-plagget?

18 jan, 2022 
Årets första it-plagg ser ut att kunna slå två flugor i en smäll. Varsågoda, här är vårsäsongens hittills mest intressanta hybridplagg!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så stylar du den mjuka och bohemiska lookenBrand logo
Så stylar du den mjuka och bohemiska looken

Redan 2017 gav Balenciagas chefsdesigner Demna Gvasalia trenden ett ansikte. Ja, byxor och skor i ETT har sedan dess varit en liten doldis i modebilden men har på den senaste tiden seglat upp som ett plagg att räkna med.

En hybrid av byxor med skor kombinerat

Pantashoes eller leggingstövlar är precis vad det låter som – byxor med skor kombinerat. Ett smidigt plagg, så länge du inte behöver ta av dig skorna!

Under de första veckor av 2022 har hybridplagget snabbt blivit ett av de mest intressanta plaggen för säsongen. Mycket tack vare stora modehus som Balenciaga, Andreas Kronthaler för Vivienne Westwood, Richard Quinn och Diesel. Men också tack vare Kim Kardashian, Cardi B och Julia Fox – som alla hoppat i byxskorna sen senaste tiden.

Annons
Balenciaga SS22 pantashoes
Från Balenciagas vårkollektion 2022.
Richard Quinn SS22.
Annons
Diesel SS22
Diesel SS22.

Leggingstövlar – leggings med inbyggda stiletter

Kim Kardashian har under en längre tid burit trenden med tighta leggings och inbyggda stiletter, de har i princip blivit en del av hennes vardagsuniform. I de flesta fall signerat Balenciaga såklart!

Kim Kardashian i balenciaga look
Kim Kardashian är en flitig användare av trenden pantashoes.

När Cardi B för några månader sedan dök upp under Paris Fashion Week var det bland annat den här looken med byxor som går hela vägen över skorna från London-baserade designern Richard Quinns som skapade rubriker. Vi förstår helt klart varför! Pantashoes väcker uppmärksamhet oavsett om du vill det eller inte.

Annons
Cardi B i leggingsstövlar
Cardi B under Paris modevecka.

vårmodet 2022 bjuder Byxor med integrerade boots

Modevärldens senaste darling, skådespelaren Julia Fox dök nyligen upp i ett par jeans av deadstock material från Diesel med integrerade boots. Och igen är gladare än Diesels nya kreativa chef Glenn Martens över de. Julia har på den senaste tiden burit en rad olika looks från modehusets vårkollektion 2022.

Vi räknar med att både se mer av Diesel, pantashoes, leggingstövlar och byxor med integrerade boots framöver!

Julia Fox diesel
Julia Fox i jeansbyxor av deadstock material från Diesels med integrerade boots.

Foto: TT, Imaxtree

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons