Anthony Vaccarello lämnar Versace för Saint Laurent

Modevärlden fortsätter att förändras. Nu är det bekräftat att Anthony Vaccarello tar över Hedi Slimanes plats hos Saint Laurent.
04 april, 2016

I dag gick det italienska modehuset Versace ut med att Anthony Vaccarello, Creative Director, lämnar huset med omedelbar verkan.

Det har sedan i fredags, efter att Hedi Slimane lämnat posten som chefdesigner hos Saint Laurent, spekulerats om att Anthony Vaccarello ska bli designerns ersättare. Och nu är det bekräftat. Vaccarello tar över franska Saint Laurent redan nästa måndag.

”Jag är mycket glad över att Anthony Vaccarello tar över det kreativa rodret för Yves Saint Laurent,” uttalade Francesca Bellettini, VD för Yves Saint Laurent, i ett pressmeddelande.

Hon forsätter:

”Hans moderna estetik är en perfekt passform för modehuset. Anthony Vaccarello balanserar oklanderligt delar av kvinnlighet och skarp manlighet i sina silhuetter. Han är det naturliga valet för att uttrycka essensen hos Yves Saint Laurent.”

Anthony Vaccarello berättar själv: ”Mr Saint Laurent är en legendarisk figur för sin kreativitet, stil och djärvhet. Jag är oerhört tacksam för denna möjlighet att få bidra till modehistorien.”

Anthony Vaccarello presentera sin första kollektion för märket i oktober 2016, under Paris Fashion Week SS17.

LÄS OCKSÅ: HEDI SLIMANE LÄMNAR SAINT LAURENT

 Foto: IPL/AOP