Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Anthony Vaccarello lämnar Versace för Saint Laurent

04 apr, 2016 
AvLisa Segerson
Modevärlden fortsätter att förändras. Nu är det bekräftat att Anthony Vaccarello tar över Hedi Slimanes plats hos Saint Laurent.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I dag gick det italienska modehuset Versace ut med att Anthony Vaccarello, Creative Director, lämnar huset med omedelbar verkan.

Det har sedan i fredags, efter att Hedi Slimane lämnat posten som chefdesigner hos Saint Laurent, spekulerats om att Anthony Vaccarello ska bli designerns ersättare. Och nu är det bekräftat. Vaccarello tar över franska Saint Laurent redan nästa måndag.

”Jag är mycket glad över att Anthony Vaccarello tar över det kreativa rodret för Yves Saint Laurent,” uttalade Francesca Bellettini, VD för Yves Saint Laurent, i ett pressmeddelande.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Hon forsätter:

”Hans moderna estetik är en perfekt passform för modehuset. Anthony Vaccarello balanserar oklanderligt delar av kvinnlighet och skarp manlighet i sina silhuetter. Han är det naturliga valet för att uttrycka essensen hos Yves Saint Laurent.”

Anthony Vaccarello berättar själv: ”Mr Saint Laurent är en legendarisk figur för sin kreativitet, stil och djärvhet. Jag är oerhört tacksam för denna möjlighet att få bidra till modehistorien.”

Anthony Vaccarello presentera sin första kollektion för märket i oktober 2016, under Paris Fashion Week SS17.

LÄS OCKSÅ: HEDI SLIMANE LÄMNAR SAINT LAURENT

 Foto: IPL/AOP

Annons