Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Ann-Sofie Back kör stor Sample Sale i veckan

24 okt, 2018 
AvJohanna Lejon
Ska du bara besöka en Sample Sale den här hösten? Besök då Ann-Sofie Backs! Back öppnar arkivet och kränger prover från 2002 till 2017.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I morgon, den 25 oktober, är det dags. Då slår modeskaparen Ann-Sofie Back upp dörrarna till höstens mest spännande Sample Sale. Hela arkivet öppnas upp och alla kunder har alltså chansen att fynda historiska pieces från 2002 till 2017.

Ann-Sofie Back växte upp i Stenhamra utanför Stockholm. Hon har en examen i modedesign från Beckmans designhögskola och från Central

St Martins college of art & design i London och arbetade som stylist i London parallellt med designen, för bland andra Purple, Self service, Dazed & Confused och Miu Miu. Ann-Sofie designade även för Acne jeans mellan 1999–2001 och lanserade sedan egna märket Ann-Sofie Backi Paris hösten 2001. Andralinjen Back hade premiär 2005.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

I en intervju med Dagens Nyheter berättade hon i våras att hon inte längre har plats med sitt stora arkiv.

– Min tanke har alltid varit att arkivet en dag skulle kunna hamna på ett museum, där det kan tas om hand på ett bra sätt. Nu har jag kommit till en punkt när jag känner mig redo att släppa det, berättade hon då.

Och nu säljs alltså arkivet. En historisk händelse och något för alla modenördar därute.

Den 25 till 28 oktober har Ann-Sofie Back Sample Sale i Stockholm.
Ann-Sofie Back slår upp dörrarna till sin Sample Sale.

– Jag älskar Ann-Sofies utmanande design och jag tycker att hon är en frisk fläkt på den svenska modescenen. Röhsska museet borde köpa in hela arkivet. Det ska bli spännande att se vad hon har i kikaren framöver, säger ELLEs innehållschef Katarina Matsson.

Vill du fynda Ann-Sofies design i veckan (och helgen)? Bege dig då till Kocksgatan i Stockholm. Öppettider och exakt adress hittar du nedan:

Öppetider:

25/10 07-20.00

26/10 11-19.00

27/10 11-17.00

28/10 12-16.00

Adress: Kocksgatan 34 i Stockholm.

Läs också:

Se bilderna från Modebyrån – samarbetet mellan Ann-Sofie Back och Anders Edström

Mina galaminnen: Ann-Sofie Back

ELLE-intervju: Ann-Sofie Back

Foto Ann-Sofie Back, Redgert Comms

Annons