Anine Bing om nya barnkollektion: "Rockig underton och sköna basplagg"

29 mar, 2018 
AvLisa Segerson
Torsdagen den 29 mars släpper succédesigner Anine Bing sin första barnkollektion. Hon berättar för ELLE om kollektionen, resan dit och relationen till sina barn.
Annons

Hur kommer det sig att du släpper en barnkollektion?

– Ända sedan jag lanserade ANINE BING har jag tänkt på att jag en dag vill komplettera med en barnkollektion. Det finns inte så många alternativ och särskilt inte med en lite rockigare estetik.

Berätta mer om själva kollektionen. 

– Den påminner om ANINE BING med rockig underton och sköna basplagg. Jag ville skapa en barnkollektion med en cool stil men som samtidigt ska kunna inspirera till lek och tåla att slitas och smutsas ner.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Foto: Anine Bing

Vad betyder ditt jobb för dig?

Annons

– Mycket! Jag är så stolt och glad över vad jag och mitt team har åstadkommit under de här åren. Jag älskar det vi gör och det är en fantastisk känsla att ha hittat hem.

Hur får du tiden att räcka till?

– Bra fråga! Jag skulle alltid behöva några extra timmar per dygn men jag har blivit bättre på att fokusera och fördela min tid rätt men det är något som jag måste tänka på varje dag.

Vad har du för relation till dina barn? 

– De betyder allt för mig. Jag älskade att bli mamma och för mig är det den största gåvan man kan få. Jag överöser de med kärlek för det tror jag aldrig att man kan få för mycket av och jag lär mig av dem varje dag.

Hur har sättet du designar på förändrats sedan du fick en större publik?

– Det har faktiskt inte förändrats särskilt mycket. Jag utgår alltid från vad jag själv skulle vilja ha i min garderob. Jag designar månatliga kollektioner med nya produkter som lanseras varje vecka samtidigt som vi alltid har våra bästsäljare i lager.

Annons
Foto: Anine Bing

Kommer du ihåg ditt första möte med design, som barn/ungdom?

– Min mormor har alltid varit en stor inspirationskälla. Hon klädde sig alltid så fint och jag kom ihåg att jag som liten ofta lekte med hennes kläder och smycken. Som tonåring började jag sy mina egna jeans och hade nog en ganska unik stil jämfört med många av mina klasskamrater.

Har du några favoriter plagg som du gjort?

– Ja, våra Charlie boots kommer alltid ha en speciell plats. De var våra första boots som vi lanserade och som vi fortfarande får mycket uppmärksamhet för.

Annons

Du klär dig fantastiskt! Berätta lite om din stil!

– Tack! Jag skulle nog bäst beskriva den som avslappnad och ganska enkel men med den där lilla extra detaljen som gör att det sticker ut från mängden. Jag älskar denim och läderjackor och jag tycker om att använda skor, smycken och väskor som accessoarer för att skapa personlighet till en outfit.

Vilken är din favoritoutfit just ju?

– Vi har precis släppt ett par nya jeans som är helt perfekta.  De har den där perfekta vintage looken och så är de supersköna. Jag är också besatt av våra vita Frankie Boots och en croppad läderjacka med en skön rock t-shirt under. En bra vårlook helt enkelt.

Foto: Anine Bing

Vad skulle du aldrig sätta på dig?

Annons

– En Push up-bh.

Hur klär du dina barn?

– I BING Kids! Sköna tights, jeans, t-shirtar och en fin armyjacka till våren.

Vad är din relation till beauty?

– Jag gillar verkligen make up men vill alltid ha en naturlig look. Jag tycker om produkter som ger mycket glow!

Har du några stilikoner?

– Jane Birkin har alltid varit en förebild för mig och hon finns nästan alltid med på mina moodboards. Jag älskar hennes avslappnade stil!

2018, hur blir året för dig?

– Intensivt men spännande. Vi har så mycket på gång och vi växer fort vilket gör att det är fullt upp. Men mitt i allt detta vill jag vara säker på att jag hinner njuta och vara med familjen så jag ser till att vi som familj åker iväg några dagar här och där och får tid till varandra.

Vad inspirerar dig?

– Allt. Jag älskar att resa, gå på loppmarknader, gå på restaurang och se folk på stan. Sedan inspireras jag alltid av drivna människor med ett tydligt fokus.

Annons
Foto: Anine Bing

Dina tre bästa smultronställen i LA?

– Restaurang Pace i Laurel Canyon, Rose Bowl Flea market och Wi spa.

Får du någonsin hemlängtan? 

– Nej, egentligen inte. Jag längtar såklart efter familj och vänner men vi ser till att alltid åka hem på sommaren och så kommer både min och Nicolais familj hit och hälsar på under året.

Vad är det roligaste med att designa en barnkollektion?

– Lekfullheten. Det känns som att det finns mer utrymme för kreativitet med barnkläder och jag har slängt in mycket mer färg än vad vi brukar se med ANINE BING. Det har varit ett riktigt passionsprojekt och det ska bli så spännande att se hur det här tas emot.

Annons

DU GILLAR ÄVEN:

Se delar av kollektionen som du shoppar här. 

Annons
Annons
Annons
Annons

         

Annons