Artikeln innehåller reklamlänkar

Anine Bing x Gina Tricot – se hela kollektionen här

Nu presenterar Gina Tricot stolt modekedjans första designsamarbete. I dag, 12 april, släpps en limiterad kollektion framtagen tillsammans med den Los Angeles-baserade designern och modeinfluencern Anine Bing. Shoppa hela kollektionen här.
12 april, 2018

Inspirationen till kollektionen ANINE BING <3 GINA TRICOT hämtas direkt från Kaliforniens vibrerande musikkultur och drömmarnas stad Los Angeles. Lättburna basplagg mixas med denim och statement pieces såsom skinnjacka och leopardboots som andas en rockchic look med cool attityd. Kollektionen som består av ett trettiotal produkter lanseras den 12 april på ginatricot.com samt i utvalda Gina Tricot-butiker.

Gina Tricots första designsamarbete

– Vi är oerhört stolta över att få göra vårt första designsamarbete tillsammans med varumärket ANINE BING. För oss kändes det viktigt att förvalta vårt mode-DNA och skapa en kollektion som genomsyras av Gina Tricots starkaste produktgrupper – denim och trikå. Anine Bing är en av våra kunders stora modeikoner, som dessutom är en stark och inspirerande förebild. Vi fastnade direkt för hennes rockiga L.A-inspirerade design och är fantastiskt nöjda med kollektionen som har skyhög coolhetsfaktor och andas massor av girl power, säger Anna Appelqvist, Brand Director Gina Tricot.

Anine Bing växte upp i Sverige

Den numera Los Angeles-baserade danskfödda designern Anine Bing, som är uppvuxen i Sverige, flyttade till USA och lanserade sitt eget varumärke under 2012. Hon satsade stort och vågade gå sin egen väg, med inspiration hämtad från det soliga Kalifornien i kombination skandinaviska influenser gick designerdrömmen i uppfyllelse. I takt med att hennes sociala mediekanaler började växa tog även varumärket ANINE BING fart och det blev snabbt en succé. Idag säljs hennes design i över 300 butiker runt om i världen och varumärket har åtta flaggskeppsbutiker belägna i modestäder såsom Los Angeles, New York, Paris, London och Berlin.

– Gina Tricot är ett företag och varumärke som jag alltid tyckt mycket om. Jag har själv varit en trogen kund så när frågan kom upp kändes det naturligt och väldigt spännande. Det har varit en fantastik möjlighet att kreativt få förena Gina Tricots varumärke med ANINE BINGs, men också för mig att få chansen att göra någonting på hemmaplan och möta den skandinaviska kunden genom kollektionen, säger Anine Bing.

Kollektion med Kalifornien–tema

California dreamin’ – precis som kollektionen, genomsyras kampanjen av en cool rockig stil med touch av mycket attityd och bekymmerslös frihetskänsla. Den amerikanska drömmen blir till verklighet när två tjejkompisar hoppar in i en ikonisk 50-talscabriolet och cruisar fram längs palmklädda vägar. Kampanjen frontas av modellen Luna Bijl och är fotad i urban L.A-miljö av fotografen Jesse Laitinen, filmfotograf är Crille Forsberg och i kampanjfilmen ser vi även modellen Jessica Sikosek.

Kollektionen ANINE BING <3 GINA TRICOT finns tillgänglig i utvalda butiker och på ginatricot.com  (länk till Apprl)med start den 12 april 2018.

Foto Gina Tricot x Anine Bing

 

 

 

 

Läs mer:

Anine Bing om nya barnkollektion: Rockig underton och sköna basplagg

Mingel: Glitter och fest på Gina tricots power girl-gala