Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Angelina Jolie och Chloé teamar ihop sig för Atelier Jolies första designsamarbete

07 jun, 2023 
Chloé och Angelina Jolie i designsamarbete.
Angelina Jolie har lanserat sitt alldeles egna modevarumärke där fokus ligger på att sammanfläta kreativa personer från världens alla håll och kanter i unika designsamarbeten. Första samarbetet blir med det franska modehuset Chloé – här är allt vi vet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Trendigt sommarmode 2023Brand logo
Trendigt sommarmode 2023

För bara några veckor sedan kom nyheten om att Angelina Jolie lanserar ett alldeles eget modemärke Atelier Jolie, där fokus ligger på att skapa en plats för kreativa människor att sammanflätas med en stor rad skickliga expertskräddare och mångsidiga hantverkare från hela världen. Till hösten 2023 väntas det allra första samarbetet att lanseras och det är minst sagt ett starkt startskott!

Franska modehuset Chloé först ut

För det allra första Atelier Jolie-samarbetet teamar den amerikanska skådespelerskan ihop med ingen mindre än det franska modehuset Chloé, med dess kreativa chef och designer Gabriela Hearst i spetsen. Kapselkollektionen mellan de två varumärkena kommer att hylla kvinnlighet och dess starka band men även spegla de bådas starka vilja till att förbättra hållbarhet både socialt och miljömässigt, detta med större transparens och ansvar än tidigare.

Annons

Med utgångspunkt i Chloés starka nätverk av internationella tillverkare, dess B corp-certifiering och Atelier Jolies hållbara grundprinciper kommer kapselkollektionen att skapas med stort fokus på deadstockmaterial och material med lägre miljöpåverkan. Utöver välvalda material väntas svepande silhuetter och taktila detaljer. Fokus ligger på elegant kvällsklädsel där en tidlös estetik genomsyrar alla plagg i den exklusiva kollektionen. Dessutom är många av plaggen inspirerade av Angelina Jolies egna garderob – men andra ord en kollektion att spana in om du, likt många andra, är ett fan av den amerikanska skådespelerskans stil.

Annons

När lanseras Atelier Jolie x Chloé?

Enligt Atelier Jolies egna instagram konto väntas hösten 2023 bli startskottet för varumärkets första lanseringen, men ännu är inget specifikt datum eller månad avslöjat. Med andra ord väntas fler detaljer avslöjas inom kort och vi väntar med spänning på att se mer från den exklusiva kollektionen.

Skapa den perfekta kapselgarderobenBrand logo
Skapa den perfekta kapselgarderoben

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons