Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Modeprofilen André Leon Talley är död

19 jan, 2022 
Den inflytelserika modejournalisten André Leon Talley har avlidit, 73 år gammal. Modeprofilen hyllas nu av en modevärld i sorg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: André Leon Talley - död 73 år gammalBrand logo
TV: André Leon Talley - död 73 år gammal

Under onsdagen möttes modevärlden av nyheten att André Leon Talley är död. Den amerikanska modejournalisten beskrivs som en pionjär i modevärlden känd för sina rappa kommentarer, starka personlighet och iögonfallande kaftaner, hattar och tunikor.

Andre Leon Talley är död
André Leon Talley kämpade för mångfald i modebranschen under hela sin verksamma tid.

Modeprofilen, som har suttit front row på en rad extravaganta modevisningar, har ägnat större delen av sitt liv åt mode. Han har arbetat på Vogue där han bland annat har haft titeln Editor at Large, är känd som domare i tv-programmet Next top model och har bland annat varit moderådgivare åt Obama. Han har också medverkat i Sex and the city och andra tv-serier där modet har stort fokus.

Annons

Hans karriär sträckte sig över hela sex decennier och han har använt sin inflytelserika position för att kämpa för mångfald och representation såväl på catwalken som bakom kulisserna i moderbranschen.

André Leon Talley
André Leon Talley på MET-galan, 2011.

– Han var en modeikon med stor passion för stil och glamour. Jag kommer att minnas honom för hans viktiga och drivande röst i modebranschen, säger ELLEs Fashion Director Elina Grothén och fortsätter:

– Och hans stil såklart, som alltid gjorde entré!

Hyllas av modevärlden

En modevärld i sorg hyllar nu André i sociala medier. Däribland designers, modeller och andra välkända namn som Diane von Furstenberg, Olivia Palermo, Hanneli Mustaparta och Proenza Schouler.

Foto: TT

Annons