AltewaiSaome: "Våra plagg har det lilla extra som är iögonfallande"

AltewaiSaome: "Våra plagg har det lilla extra som är iögonfallande"

AltewaiSaome beskriver sin designstil som modern, nytänkande och intelligent. Nästa vecka visar duon upp sin nya höstkollektion under Stockholm Fashion Week. I dagens modeintervju berättar de om förväntningar, inspiration och signaturplagg.
01 februari, 2016

Designerduon var unga när de startade och har i flera år arbetat hårt med att utveckla AltewaiSaome. På måndag kommer deras höstkollektion att presenteras på Stadsteatern i Stockholm. ELLE har pratat med Randa & Natalia för att få en exklusiv förhandsbeskrivning på vad som komma skall. 

Berätta om höstkollektionen – hur skiljer den sig från tidigare år?

– Vi startade när vi var väldigt unga så för varje säsong som passerar mognar kollektionerna med oss. Det är mest på så vis som kollektionerna skiljer sig från varandra. Aw16 kollektionen är ett tydligt tecken på det.

Vad är inspiration bakom kollektionen vi kommer få se på måndag? 

– Vi har haft engelskt skrädderi och japanska influenser i tankarna. Det är för oss två fantastiska världar som vi tillåtit oss själva tolka på vårt eget sätt. Vi har alltid haft stor respekt för skräddat och har fascinerats av japanska klädkulturen. Den mixen är grunden till kollektionen.

Vad skiljer era plagg från andra i garderoben?

– Våra plagg har det lilla extra som är iögonfallande.

Vilken är kollektionens röda tråd? 

– Vi har satt mycket fokus på våra avslut och tekniken som använts när plaggen har sytts ihop. De genomstrålar i stort sett i hela kollektionen.

Favoritlook om ni endast får välja en av de ni visar på Fashion week?

– En byxa, väst och kappa som är i samma material i en hud tonad nyans och med ett avslut i kontrasterad färg.

Vad kommer vi att få se framöver? 

– Det enda vi kan säga i dagsläget är att vi kommer fortsätta visa kollektioner med ett högkvalitativt nytänk och utförande.

Hur kommer modellernas styling att se ut?

– Vi jobbar fortfarande på hår och smink looken, det kommer säkert ske förändringar fram till dagen innan visningen så det får helt enkelt bli en överraskning.

Beskriv era egna stilar?

– Varierande och känslobaserat. När man jobbar så mycket som vi gör blir klädvalet automatiskt väldigt casual men det skiftar från dag till dag beroende på humöret.

 De tre viktigaste plaggen i era garderober?

– Den perfekta svarta byxan, vita skjortan och den stickade ulltröjan.

Vi beskriver er stil som modern och nytänkande, men hur skulle ni vilja beskriva er designstil? 

– Som er men vi skulle tillägga, Intelligent.

Läs också: Ida Sjöstedt: ”Kollektionen visar en mörkare, mer egensinnig sida”