Altewaisaome gör exklusiva hundhalsband

Altewaisaome gör exklusiva hundhalsband

07 december, 2015

Designerduon Altewaisaome samarbetar med hundmatskonceptet Wonderboo och släpper ett antal exklusiva hundaccessoarer i skinn från Tärnsjö Garveri.

Minikollektionen består av ett hundhalsband och ett tillhörande koppel. De är framtagna i limiterad upplaga med 200 halsband och 200 koppel i fyra olika storlekar som sträcker sig från den lilla chihuahuan till den stora labradoren. De är gjorda i skinn från Tärnsjö Garveri och kommer i små specialgjorda dustbags. Alla spännen och öglor är gjorda i ren mässing.

– Samarbetet med Wonderboo utmanade oss på ett helt nytt sätt, säger Randa Saome och Natalia Altewai.

– Det är första gången vi skapar en produkt där säkerheten är den viktigaste egenskapen och vi har varit tvungna att tänka på aspekter som vi vanligtvis inte gör. Det har varit både spännande och utmanande och vårt mål har varit att skapa ett exklusivt och unikt koppel som varken kompromissar med designdelen eller säkerheten.

Samarbetet är startskottet för Wonderboos nya hundaccessoarer. Minikollektionen släpps i butikerna den 10 december på Wonderboo Concept Store på Hamngatan 11 i Stockholm och i deras egen webshop wonderboo.com. Halsbanden kostar från 900 kr och koppel från 1 400 kr.