Allt om Pradas SS21-visning (som aldrig hände) – se kollektionen här!

Första 2021-kollektionen för dam har presenterats och det var ingen mindre än Prada – som var först ut. Läs allt om den digitala presentationen och se kollektionen här!
14 juli, 2020

Pradas vår- och sommarkollektion 2021 presenterades den 14 juli på deras hemsida under konceptet Prada Multiple Views. Med hjälp av en film med fem olika kapitel, som i sin tur tolkats av de fem bildskaparna och konstnärerna: Terence Nance, Joanna Piotrowska, Martine Syms, Juergen Teller och Willy Vanderperr presenterade Prada sin kommande kollektion för dam och herr 2021. Vardera kapitel fångar vardera konstnärs synvinkel och vy på Prada, där de fritt har fått förhålla sig till Pradas annars traditionella modevisning som denna säsongen aldrig hände. Varje observatör har sin egen fysiska och ideologiska utgångspunkt på kollektionen, med sina egna åsikter och sina egna observationer.

Prada vill med den digitala presentation omfamna och fira mångfalden – när människor inte kan kommunicera kan de skapa en annan typ av gemenskap, förenad genom idéer, mål och övertygelser skrev det i ett pressmeddelande som gick ut innan presentationen.

Och den kommande kollektion då?

Pradas SS21-kollektion handlar om kläder – hur kläder bärs, var och varför. Enkla kläder, med användning och värde, en livslängd och en plats i människors liv. När tiderna blir alltmer komplexa blir kläderna enkla och funktionella – skapade för handling och aktivitet. Och Pradas damkollektionen var mer avskalad och nedtonad än vad vi vanligtvis brukar få se av Miuccia Prada – nästa säsong kan du förvänta dig baby-doll klänningar, basplagg med sportinslag, teknisk innovation, funktionell form och en hel del svarta plagg med vita instick!

Se Pradas dam SS21-kollektion här:

Foto: Prada

LÄS MER: 

Här är de viktigaste modetrenderna hösten 2020 

Skotrenderna att satsa på hösten 2o20

Prada for adidas – första bilderna på designsamarbetet

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: