Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Allt om Hodakovas visning på Paris Fashion Week 2023

03 mar, 2023 
AvAmie Chorr
Allt om Hodakovas visning på Paris Fashion Week 2023.
Hodakova kan konsten att ta något gammalt och skapa något nytt. Allt om den svenska designerns visning på Paris Fashion Week!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sätt formen i fokus – så stylar du naturnära och hållbara trendenBrand logo
Sätt formen i fokus – så stylar du naturnära och hållbara trenden

Det blir allt tydligt att allt fler designers och modehus tar fler steg till en mer hållbar produktion. Med allt från att producera mindre kollektioner, använda sig lite mer av restprodukter eller helt och hållet ta fram plagg av restprodukter till att ta något som inte längre används och ge det ett nytt liv med ny funktion. En designer som verkligen kan konsten att upcycla genom att enbart använda sig av restprodukter och omvandla gamla material till lyxvaror är den svenska talangen Ellen Hodakova Larsson.

Annons
Ellen Hodakova Larsson.
Ellen Hodakova Larsson.

HODAKOVA intar Paris Fashion Week

Under hennes eget varumärke Hodakova har hon skakat om modevärlden och presenterat kreationer utöver det vanliga. Och den svenska talangen fortsätter att imponera och inspirera! Under modeveckan i Paris bjöd Hodakova in till en intim visning för att presentera kommande AW23-kollektion där allt från lekfulla till uppseendeväckande och upcyclade plagg stod i fokus. Kollektionen (som består av endast återvunna material och restprodukter) visade allt från en klänning av gamla axelvaddar och plagg av plastfolie till klänningar och väskor av gamla bälten – vilket blivit till något av den svenska designerns signatur efter att ha designat med gamla bälten och klockor sedan start. I den nya AW23-kollektionen får även kökets gamla grejer nytt liv då silverskedar pryder allt från skor till en maxad klänning gjord av x antal återanvända silverskedar.

Annons
Hodakova AW23 Look 1.
Hodakova AW23 look med plast.
Annons
Annons
Annons
Annons

Julia Fox på plats backstage

Hodakovas sätt att låta gammalt material bli till nytt har genererat många fans och en av dem är kända den profilen Julia Fox som självfallet var på plats under den intima visningen, och som även tog sig tid att gå backstage för en närmare titt på kollektionen. Julia Fox har ett flertal gånger setts bära plagg från Hodakovas tidigare kollektioner och under gårdagen var hon givetvis klädd i det svenska märket från topp till tå. Med en svart vadlång läderkappa med nitar och signaturväska med bälten!

Ellen Hodakova Larsson och Julia Fox backstage efter AW23-visningen.
Ellen Hodakova Larsson och Julia Fox backstage efter AW23-visningen.

Foto: launchmetrics.com/spotlight

Annons