Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Allt du behöver veta om H&Ms nya flaggskeppsbutik

27 nov, 2019 
H&Ms nya flaggskeppsbutik
Uthyrning av kläder och en skönhetssalong är några av nyheterna när H&M på fredag återigen öppnar flaggskeppsbutiken på Sergels torg i Stockholm. Här är allt du behöver veta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

På fredag den 29 november öppnas dörrarna till H&Ms nyrenoverade flaggskeppsbutik på Sergels torg i Stockholm. I samband med nyöppningen passar klädkedjan på att lansera en rad olika nyheter. Däribland H&M Beauty Bar by Dashl – där du som kund nu kan boka in dig på behandlingar av hår, naglar, bryn och smink i butiken. På plats finns också cafékonceptet It’s Pleat som serverar frukost eller fika.

Uthyrning av kläder

Den stora nyheten är dock att den svenska klädkedjan från och med nu erbjuder uthyrning av kläder. I den nya butiken, vilken blir den första i världen med den här tjänsten, finns det möjlighet att hyra utvalda plagg från H&M:s Conscious Exclusive-kollektioner. Fokus ligger på festliga tillställningar och till en början är det damplagg i storlekarna 32-48 som finns att låna. Du hyr ett plagg i en veckas tid och för det får du punga ut omkring 350 kronor. Det exakta priset skiljer sig lite åt från plagg till plagg.

Annons

I butiken finns det också en syateljé. Där kommer de laga eller sy om kläder – gamla som nya och oavsett var plaggen är köpta – till förmånliga priser. Hit kan du komma med ett trasigt plagg som behöver fixas eller med en gammal favorit i garderoben som du vill ge nytt liv. Konceptet har sedan tidigare funnits på tre andra butiker i Sverige i Stockholm, Malmö och Göteborg och testas nu även på Sergels torg. Med uthyrningen och syateljén vill H&M leda förändringen mot en cirkulär modeframtid.

H&M Sergel Torg – hyra kläder
Bland plaggen för uthyrning finns kläder i storlek 32-48.

Utökade öppettider

En annan tjänst i den nya butiken är self checkouts, där du på egen hand kan betala för dina varor, och på plats finns det även en del utvalda plagg som annars är exklusiva för online-handel. Numera kan du också scanna plaggen i butik med din telefon medan du shoppar och via klädkedjans näthandeln få information om i vilket land och i vilken fabrik plagget är producerat.

Annons

Butiken har även utökade öppettider på vardagar för att du ska kunna handla, föna håret, fika eller hämta ett paket innan eller efter jobbet.

Uthyrning i fler butiker

Ännu har H&M inte gått ut med någon officiell information kring huruvida konceptet med uthyrning i framtiden kommer att tillämpas i fler butiker runt om i landet, men om mottagandet blir bra kommer de att testa konceptet även på global nivå. Tanken är också att i framtiden kunna addera såväl herrkläder som accessoarer och skor, det meddelade Felicia Reuterswärd, sustainability manager på H&M Sweden, inför lanseringen.

– Givetvis så både tror och hoppas vi att våra kunder kommer att uppskatta den nya butiken och att många av nyheterna kan komma att implementeras i några av våra andra butiker längre fram, har Amanda Larsson, presskontakt på H&M Sverige, tidigare sagt till ELLE.

Se fler bilder från butiken nedan.

H&M Sergel Torg
H&M Sergel Torg – bild från butiken
Annons
H&M Sergel Torg – självscanning
H&M Sergel Torg som öppnar hösten 2019
Annons
H&M Sergel Torg – syateljé
H&M Sergel Torg – beauty bar
Annons

Läs mer:

H&M släpper nytt samarbete – med färska designern

Re-design och hållbart mode – hetare än någonsin

Foto: H&M

Annons