Alla looks: Raf Simons första kollektion för Calvin Klein

11 feb, 2017 
AvLisa Segerson
Hösten 2015 avslutade Raf Simon sin tjänst som creative director på Dior. Ungefär ett år senare avslöjades det att designern tar det amerikanska modemärket Calvin Klein under sina vingar. Och i går på New York Fashion Week visades debutkollektionen. En hyllning till amerikansk minimalism.
Annons

Efter månader av förväntningar och försök att måla upp en bild om hur Calvin Kleins nya look kommer att se ut, så har vi äntligen svaret. Kollektionen vid namn By Appointment av Raf Simons gjorde i går debut på modehusets huvudkontor i New York.

Det var ett exklusivt event med utvalda gäster på plats. Sarah Jessica Parker, Brooke Shields, Gwyneth Paltrow, Julianne Moore, A$AP Rocky och Naomie Harris var några av de som satt frontrow.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Raf Simons är sedan tidigare känd för sin amerikanska minimalism och designern har influerat stora modehus som Dior, Proenza Schouler, Rodarte, Jil Sander och Vetements.

Och förväntningarna inför visningen var stora.

– Det är såklart ett drömjobb på mytomspunna Calvin Klein, men det är också första gången han ska visa både herrkläder och damkläder. Det blir spännande, säger Cafés modechef Daniel Lindström i en intervju med ELLE.

Annons

Kollektionen möts av hyllningar och skrivs om som en homage till amerikanskt mode. På catwalken syntes lager på lager, läderjackor, denim, kostymer, cowboyboots, 70tals-inspirerade dräkter och plagg mönstrade med amerikanska flaggor.

Se alla looks i bildspelet.

 

Annons
Innehåller annonslänkar