Alla bilder från Dior Cruise 2020 Collection i Marrakech

Dior 2020 Cruise

Modehuset Dior visade en magisk visning av deras 2020 Cruise-kollektion under måndagen den 29 april. Med fokus på olika kulturer som kommer samman och ett panafrikanskt hantverk, skapades en minnesvärd visning i palatset El Badi i Marrakech.
30 april, 2019

Efter två dagar med ett späckat schema för alla inbjudna gästerna i Marocko och ett par korta sneakpeak-sekvenser som delades på sociala medier, var det äntligen dags för Dior att visa sin Cruise-kollektion för 2020 under måndagskvällen den 29 april. Man kan säga att modehuset tänkte på detaljerna, och då menar jag verkligen alla detaljer. Från ett flygplan a la Dior till att sätta stämningen med levande ljus.

Den magiska visningen tog plats på det marockanska palatset El Badi, där modellerna visade sina looks gåendes runt palatsets episka pool, som prydes av en stor brinnande brasa och tusentals glödande facklor.

Dior Cruise 2020 Collection

Maria Grazia Chiuri, kreativ designer för Dior, har sedan länge beundrat det afrikanska hantverket och hur vi runt om i världen blir påverkade av olika kulturella traditioner. Cruise-kollektionen hos Dior 2020 är därför en hyllning mellan erfarenheterna av modehuset Dior och olika afrikanska konstnärer och hantverkare. Kort sagt, en hyllning till olika kulturer som möts och hittar gemenskap genom hantverk.

I den välarbetade specialkollektionen syntes en tolkning av två signaturmotiv från Dior, Toile de Jouy och Tarot-kort.

Allt skapat i 100 procent afrikanskt vax från bomull som växt, blivit spunnet och tryckt i Afrika. Denna idé togs fram i ett samarbete mellan Maria Grazia Chiuri, antropologen Anne Grosfilley och företaget Uniwax från Elfenbenskusten.

Alla looks från Cruise 2020

 Ett par välkända ansikten på gästlistan

Lupita Nyong’o, Jessica Alba och Karlie Kloss, var några välkända personer som var närvarande för att se den nya kollektionen och hylla sin relation med modehuset Dior.

Lupita Nyong'o. Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images Dior

Lupita Nyong’o. Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images Dior

Jessica Alba. Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images Dior

Jessica Alba. Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images Dior

Jeanne Damas. Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images Dior

Jeanne Damas. Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images Dior

Karlie Kloss. Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images Dior

Karlie Kloss. Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images Dior

Se hela visningen här:

 Läs mer:

Se Christian Dior AW19-visning från Paris Fashion Week

Modecirkus på Diors haute couture-visning – se alla bilder här

Chanel Cruise – alla bilder från visningen i Paris!