Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

10 gånger Alicia Vikander var en superstjärna det senaste året

29 feb, 2016 
AvJoel Linde
Den 28 februari blev Alicia Vikander historisk, då hon vann sin första Oscar. Här är tio anledningar till att hon verkligen förtjänar alla priser i världen.
Annons
10 saker du vill veta om Alicia VikanderBrand logo
10 saker du vill veta om Alicia Vikander

Redan för flera år sedan fick Alicia Vikander priser på ELLE-galan och ELLE Style awards i Storbritannien. I år var hon nominerad till en Golden Globe och på söndag den 28 februari blev hon den andra svenska skådespelaren någonsin att kamma hem en Oscar, för bästa kvinnliga biroll för sin insats i filmen Danish girl.

Hon är Sveriges stora stjärnskott i filmvärlden just nu, och hon kunde inte vara en bättre representant.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Här är 10 gånger Alicia Vikander varit en riktig superstjärna under det gångna året.

Trots konkurrens från bland annat Michael Fassbender, Emma Stone, Charlize Theron, Sienna Miller och Emma Watson var det Alicia Vikander som korades till Hollywoods bäst klädda, bland både män och kvinnor. Inte illa.

Alicia Vikander - bäst klädd i Hollywood enligt Vanity Fair. Foto: Stella Picures
Annons

Det här klippet från en av USA:s mest populära pratshower, The tonight show med Jimmy Fallon, kan vi se hur många gånger som helst. Alicia Vikander är strålande vacker, självklar och fantastiskt rolig när hon visar USA och världen hur vi firar midsommar och har kräftskiva på traditionellt vis i Sverige.

alicia vikander elle us women in society issue

Det årliga specialnumret kom ut i november 2015 och hette the Women in Hollowood-issue. Alicia Vikander hyllades tillsammans med Carey Mulligan, Amy Schumer, Gena Rowlands, Kate Winslet, Salma Hayek, Dakota Johnson, och Ava DuVernay för sina stora framgångar och fantastiska insatser.

Annons
alicia-vouge-1

Inte sedan Gunilla Lindblad prydde flera omslag av det prestigefyllda modemagasinet på 70-talet har en svensk kvinna fått uppdraget. Men ingenting verkar vara omöjligt för Alicia Vikander.

Louis-Vuitton-Alicia-Vikander-Hero

Alicia har inte bara haft oerhörda framgångar som skådespelare under senare år, hon har även blivit ansiktet utåt för Louis Vuitton. Och som hon är det.

Annons

Uppenbarligen var Alicia Vikander en stor succé i USA, så Jimmy Kimmel bjöd in henne igen. Den här gånger för att läsa amerikanerna hur vi firar jul i Sverige. Det är svårt att inte älska henne!

vanity fair cover alicia vikander

På Vanity Fairs Hollywood-omslag sitter Alicia Vikander tillsammans med storheter som till exempel Jennifer Lawrence, Cate Blanchett, Saoirse Ronan, Brie Larson, Helen Mirren och Jane Fonda. Alicia Vikander spelar helt klart i den allra högsta ligan, om du inte redan kände dig övertygad.

Annons
alicia vikander roda mattan puff

När Alicia Vikander går på röda mattan funderar vi på om hon någonsin gjort något annat. Hon är så självklar, och hennes outfits är alltid helt fantastiska.

alicia-vikander-danish-girl

9. När hon var bäst i fjolårets filmer

Annons

Den främsta anledningen till att Alicia Vikander överhuvudtaget är på röda mattan och alla flashiga omslag är så klart att hon är en fantastisk skådespelare. Om du inte har sett henne i Ex machina eller Danish girl, som hon ju är nominerad för i kategorin bästa kvinnliga biroll, så är det hög tid att göra det!

 

Alicia Vikander var nominerad tillsammans med Rooney Mara, Rachel McAdams, Kate Winslet och Jennifer Jason Leigh i kategorin bästa kvinnliga biroll. Alltså inget dåligt startfält att komma vinnande ur. Och i sitt känslosamma tacktal växlade hon helt plötsligt om till svenska. Då blir en ju lite extra stolt! Grattis, Alicia!!!

Här kan du läsa två långintervjuer med Alicia, en från 2013 och en från 2015.

Foto: Stella pictures

Annons