Alicia Vikander – en av Hollywoodstjärnorna på ELLE US omslag

19 oktober, 2015

När amerikanska ELLE ger ut sitt novembernummer, det som kallas the Women in Society-issue, gör de ett helt gäng omslag med flera av branschens största – och en av dem är svensk.

De utvalda personerna är bland andra Alicia Vikander, Dakota Johnson, Salma Hayek, Amy Schumer, Kate Winslet, Gena Rowlands, Ava Duverney, Carey Mulligan och ett helt gäng till. Inne i magasinet berättar de om hur deras karriärer startade, vilka som inspirerar dem och hur de gör sig redo för sina plåtningar. Se några av stjärnornas citat och bilder nedan.

ELLE US finns att köpa på välsorterade Pressbyrå-butiker och andra tidningsaffärer i Sverige.

ALICIA VIKANDER

Angående stjärnor som hon beundrar: ”Isabelle Huppert var en av skådespelerskorna som jag såg som ung som verkligen inspirerade mig. Jag hade hört min mamma prata om The Piano Teacher men hon lät mig inte se den, jag var 12 år. Sen var hon borta en kväll och jag såg den ändå. Det är en speciell film att se för unga tjejer, jag blev hänförd av henne.”

SALMA HAYEK

Om varför hon började som skådespelerska: ”Jag kände att meningen ”du lever bara en gång” var begränsande. Jag tänkte att genom att vara skådesperska så kunde jag leva många liv.”

DAKOTA JOHNSON

Om sin stora förebild: ”Min mormor, Tippi Hedrén. När jag såg henne i Marni tyckte jag det var en så magisk sak att vara på ett sätt i verkliga livet och att sedan vara helt annorlunda på scen/film”

Bilder från ELLE.com

LÄS OCKSÅ:

Alicia Vikander utsedd till världens bäst klädda!

ELLE hjärta Alicia Vikander på röda mattan

Alicia Vikanders kräftskiva hos Jimmy Fallon