Alice Bah Kuhnke i klänning från Carin Rodebjer på Nobelfesten

Alice Bah Kuhnke i klänning från Carin Rodebjer på Nobelfesten

Kulturminister Alice Bah Kuhnke valde svensk design till årets Nobelfirande – och det var en riktig hit.
10 december, 2016

Alice Bah Kuhnkes Nobelklänning är designad av Carin Rodebjer och gjord i röd sidencrepe och volanger går ner från midjan och ner i ett långt släp. Till klänningen bär Alice breda guldarmband från Cornelia Webb.

Carin Rodebjer fick uppdraget via Alices stylist (och tillika ELLEs bloggare) Emilia de Poret, för ett halvår sedan. Därefter har Carin och hennes team arbetat fram den fina klänningen tillsammans.

– Jag blev väldigt glad när jag blev tillfrågad att göra Nobelklänningen till Alice eftersom jag tycker att hon är en bra, modern kvinnlig förebild. Det har varit otroligt roligt att mejsla fram och tolka hennes starka och tydliga personlighet genom en klänning. Jag är oerhört nöjd med resultatet som jag tycker samspelar med den livliga och kraftfulla person som jag ser i Alice. Processen har också varit en fröjd då vi jobbat med väldigt duktiga skräddare som förstått vikten av detaljarbete och av att vara millimeter-perfektionist, säger Carin Rodebjer om uppdraget.

Det är första gången som Rodebjer designar en galaklänning – men förhoppningsvis inte den sista!

Foto Emilia de Poret

På Nobelfesten.

6849968 STOCKHOLM 2016-12-10.  The Nobel Prize 2016. The Nobel Banquet held in the Blue Hall of the Stockholm City Hall.  Picture shows: Alice Bah Kuhnke COPYRIGHT STELLA PICTURES

Foto Stella pictures