Alexander Wang gör kollektion för H&M!

13 april, 2014

I natt, på en fest under Coachella-festivalen som just nu pågår i USA,  avslöjades det vem som blir H&M:s nya samarbetspartner – och det är amerikanska Alexander Wang som är nästa designer att skapa en kollektion för den svenska kedjan.

Kollektionen som fått namnet Alexander Wang x H&M kommer att innehålla kläder och accessoarer för både kvinnor och män samt ett antal ”oväntade objekt” i linje med kollektionen som också kommer att finnas till försäljning.

– Jag är hedrad över att få chansen att designa en kollektion för H&M, säger Alexander Wang i ett uttalande. – Det är spännande att arbeta med H&M-teamet – de är väldigt öppna för att gå över gränser och tillsammans skapa en gemensam kreativ grund. Det här är en fantastisk möjlighet att låta en större publik ta del av min design och det som mitt varumärke står för.

Margareta van den Bosch, kreativ rådgivare på H&M beskriver Alexander Wang som en av de med inflytelserika rösterna i modebranschen i dag:

– Han förstår vilka plagg folk vill bära och skapar dem med en fantastisk passion och energi.

Alexander Wang är den första amerikanska designern att samarbeta med H&M. Kollektionen släpps i 250 H&M-butiker och på hm.com den 6 november 2014.

av LISA ARNELL foto H&M, IMAXTREE

b02d27a2ca5151d5_800x800ar

Alexander Wang tillsammans efter visningen av SS14 i New York.

#ALEXANDERWANGxHM