Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Alexander Wang gör heattechkollektion för Uniqlo

11 okt, 2018 
AvLisa Arnell
Alexander Wang och Uniqlo gör kollektion ihop
I höst samarbetar den japanska klädkedjan Uniqlo, som nyligen öppnade butik i Stockholm, med den New York-baserade designern Alexander Wang. Kollektionen släpps i butikerna senare i höst.
Annons

Samarbetet gäller Uniqlos heattech-sortiment som är den mest tekniska delen av kedjans kläder, gjorda av material framtagna tillsammans med japanska fiber– och textiltillverkaren Toray. Enligt Uniqlo kommer basplaggen i den nya heattech-kollektionen att få en ny dimension i och med samarbetet med Wang när ”funktionalitet kombineras med inspirerande design”.

Wang samarbetade med Uniqlo för första gången för tio år sedan, då för Designers Invitation Project och tycker att det nu är ett perfekt tillfälle att ta vid där de lämnade för tio år sedan:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

– Nar jag tittar pa samarbetsmojligheter letar jag efter partners som kan ta fram innovativa losningar pa produkter som vara fans kan ta del av. Uniqlo ar den ideala partnern for denna kollektion da vi bada uppskattar funktionalitet och utilitarism. Darfor ar jag valdigt exalterad over att vart samarbete har resulterat i att vi har utvecklat en ny heattechlinje.

Annons

Kollektionen släpps senare i höst och kommer att finnas i Stockholmsbutiken på Hamngatan 27 och på Uniqlo.com.

Annons