Alexander Wang gör heattechkollektion för Uniqlo

Alexander Wang och Uniqlo gör kollektion ihop

I höst samarbetar den japanska klädkedjan Uniqlo, som nyligen öppnade butik i Stockholm, med den New York-baserade designern Alexander Wang. Kollektionen släpps i butikerna senare i höst.
11 oktober, 2018

Samarbetet gäller Uniqlos heattech-sortiment som är den mest tekniska delen av kedjans kläder, gjorda av material framtagna tillsammans med japanska fiber– och textiltillverkaren Toray. Enligt Uniqlo kommer basplaggen i den nya heattech-kollektionen att få en ny dimension i och med samarbetet med Wang när ”funktionalitet kombineras med inspirerande design”. 

Wang samarbetade med Uniqlo för första gången för tio år sedan, då för Designers Invitation Project och tycker att det nu är ett perfekt tillfälle att ta vid där de lämnade för tio år sedan:

– När jag tittar på samarbetsmöjligheter letar jag efter partners som kan ta fram innovativa lösningar på produkter som våra fans kan ta del av. Uniqlo är den ideala partnern för denna kollektion då vi båda uppskattar funktionalitet och utilitarism. Därför är jag väldigt exalterad över att vårt samarbete har resulterat i att vi har utvecklat en ny heattechlinje.

Kollektionen släpps senare i höst och kommer att finnas i Stockholmsbutiken på Hamngatan 27 och på Uniqlo.com. Se hela kollektionen redan nu på www.uniqlo.com/alexanderwang.